Vald raius maha Uuemõisa algkooli esimese lennu puu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nutvad puud Uuemõisa pargis (arvo tarmula) (5)

Raietööd Uuemõisa pargis. ARVO TARMULA

Lääne Elu toimetuse poole pöördus lapsevanem, kelle laps lõpetas Uuemõisa algkooli esimese lennu 2000. aastal.

Lapsevanem ütles, et ta soovib jääda anonüümseks.

Uuemõisa algkool avati 1994. aastal, esimene lõpetas 2000. Esimese lennu lapsevanemate abiga istutasid lapsed mõisa ette vahtra. Puu läks samasse auku, kus torm oli murdnud hiljuti puu.

Lapsevanem märks, et vallavalitsus oleks võinud rahvast teavitada, et puu tuleb maha võtta. „Kui vallavalitsus oleks teatanud, et selline töö on vaja teha, siis oleks võinud arutada, et kasvõi lapsevanemad oleks saanud raha puu ümberistumiseks kokku panna,” märkis lapsevanem.

Lapsevanem ütles, et käis asja kohta koolist küsimas. Talle oli öeldud, et vallavalitsus pidas puu ümberistutamist liiga kalliks. Lapsevanem märkis, et praegu on isegi känd välja juuritud.

Uuemõisa pargi renoveerimiseks võttis vallavalitsus maha mitukümmend puud mõisa eest, et taastada ajalooline ringikujuline sissesõidutee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no
7 aastat tagasi

Igal juhul väga nõme lugu! Nebokat,mis arvad sellest?

vana hõbe
7 aastat tagasi

Uuemõisa lossis tegutses esimesel Eesti ajal vist õpetajate haridusseminar vms.

Toomas
7 aastat tagasi

Töö kiire ja korralik…

9
7 aastat tagasi

Aurupaadile on küttepuid vaja.

Tiiu
7 aastat tagasi

Uuemõisas puudub gümnaasium. Kui park tehakse korda, peab gümnaasiumi ka tegema.

haridusmaastik
7 aastat tagasi

Kõik munitsipaalgümnaasiumud peaksid saama lähema 10 aasta jooksul riigigümnaasiumideks,—vaat’ nii ütles Laine Randjärv.Ja gümnaasiumide vahel ei pea konkurents valitsema,vaid koostöö.Ootaks Uuemõisa vähemalt põhikooli või Wandorf-kooli või isegi mõlemat.

lugeja
7 aastat tagasi

Näen selles laiemat plaani.Haridusepuid kiputakse mujalgi maha võtma.Ehkki rahandus-haridusministrile tehti selgeks,et haridusvõrku on raha juurde vaja.

cx
7 aastat tagasi

Vat mis juhtub,kui vallavanem lahti lasti.