Tänavune Sinilille kampaania on varasematest laiahaardelisem

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri

SinilillNeljapäeval algab heategevuskampaania “Anname au!”, mis kutsub üles kandma kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks rinnas sinilillemärki, korraldajate kinnitusel on tänavune kampaania eelmistest laiahaardelisem.

Kampaania algab neljapäeval Tartus ning on võrreldes varasemate aastatega leiab kampaaniaüritusi sel korral aset üle Eesti, nii et inimesed saavad võimaluse oma kodukohas kaasa lüüa, ütles kampaania koordinaator Marju Müürisepp BNS-ile.

Naiskodukaitse eestvedamisel tehakse üritusi Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares, Paides, Võrus, Narvas, Haapsalus, Põlvas, Viljandis ja mujal. Kõigil üritustel saab osta sinilille rinnamärke ja käepaelu.

Kampaania tähtsündmuseks on 23. aprillil tähistataval veteranipäeval toimuv tasuta kontsert Veteranirock.

Sinilille märkide ja käepaelte müügiga kogutakse annetusi Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, kes toetab vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi, spordi- ja õppetegevust. Tänavu on annetuste tulust plaanis soetada Pärnu haigla taastusravi- ja heaolukeskusele lihasjõutreeningu seade ning toetada mittetulundusühingut Peaasjad, mis tegeleb noorte vaimse tervise edendamisega ja Eesti Füsioterapeutide Liitu vigastatud veteranide abistamise koolituste läbiviimisel.

Sinilille-rinnamärgid on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel erivajadustega inimesed üle Eesti.

Sinilille märke ja käepaelu saab osta alates 7. aprillist kuni 1. maini Selveri ja Rahva Raamatu kauplustes, T-pileti kassades Tallinnas ja Tartus, Nordica lendudel, Olerexi teenindusjaamades, R-kioskites ja Tallinna lennujaamas.

Kampaaniat korraldavad Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing ja Naiskodukaitse.

Mullu koguti heategevuskampaaniaga vigastatud veteranidele ja teistele taastusravikeskuse patsientidele vajaliku kõnniroboti ostuks kokku 100 235 eurot. Suurem osa sellest summast koguti sinilille märkide müügist, kokku osteti märke 50 000 ringis. Kampaania seadis sihiks koguda vähemalt 80 000 eurot, et osta Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele selja- ja peaaju kahjustuste tõttu tekkinud halvatuse raviks vajalik kõnnirobot.

Eestis on ühtekokku 2800 meest ja naist, kes on alates 1995. aastast osalenud rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel või kes on saanud vigastada teenistuses olles Eestis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments