Sinilillekampaania toimub ka tänavu vaiksemalt

Foto: Urmas Lauri
Tänavu suurt sinilillekampaaniat teha ei saa. Foto aastast 2017. Foto: Urmas Lauri

1. aprillil algas kaheksas sinilillekampaania „Anname au!”, millega kutsutakse kaitseväe ja kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilille.

Kui igal aastal on naiskodukaitsjad müünud ka sinilillemeeneid, siis tänavu käib müük jaoskondades. „Ja läbi tuttavate tuttavate kogume annetusi,” ütles Lääne ringkonna naiskodukaitse esinaine Eda Loik.

Loik loodab, et tänavu läheb müük sama hästi või paremini kui möödunud aastal. Ka aasta eest ei saanud koroonaviiruse tõttu korraldada suurt kampaaniat nagu varasematel aastatel.

Iga sinilille märk, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimse ja psüühilise erivajadusega inimesed üle Eesti, on unikaalne käsitöö.

Lisaks meenemüügile on plaanis korraldada ka veebimäng. Loik ütles, et veebimängule antakse veel viimast lihvi ja kui mäng on valmis, saab sellest ka täpsemalt teada.

Sinilillekampaania väärtustab tervisesporti ning ka sel aastal kutsub kampaania üles osalema veteraniväljakutse jooksul. Kuna piirangute tõttu on rahvakogunemised keelatud, toimuvad Sinilillejooksud virtuaalselt. Kõik, kes soovivad oma tulemusega osaleda ka võistlusel, saavad end virtuaaljooksule registreerida lehel.

Lisaks Sinilille virtuaaljooksule kutsub sel aastal ettevõte Half An Hour Power üles osalema terve kuu kestval Sinilillerännakul, mille 10-eurosest osalustasust 2 läheb kampaania toetuseks. Osalejad liiguvad vastavalt läbitud treeningkilomeetritele interaktiivsel Eesti kaardil, külastades kaitseväe üksusi. Täpsem info ja rännaku juhend on leitav lehel.

Traditsioonilist kontserti Veteranirock näeb ETV2 vahendusel.

Sel aastal kogutakse annetusi, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu- ja spordivaldkonda laiemalt. Sinilille sümboolika müügist saadava tuluga aidatakse Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, MTÜ Peaasjal jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Viljandi linnal rajada välijõusaali ning Eesti invaspordi liidul edendada erivajadustega inimeste sporti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanamoodne
3 aastat tagasi

Teeks nii, et meie sõdurid ei vii NEILE demokraatiat (kui see üldse on demokraatia) ja NEMAD ei too meile islamit, veritasu, naisesüütamist, vägistamiskultuuri, lapsabielusid, autote põletamist ja autoga rahva sekka rammimist. Siis pole vaja ka sinilillekampaaniaid ega betoontuvisid Tallinna jõuluturu sissepääsul. Sinimägede viimseid veterane jaksaks riik ka ilma kampaaniata toetada.

Palgasõdur
3 aastat tagasi

ei ole veteran

Mati
3 aastat tagasi
Reply to  Palgasõdur

Kui ta on teenistuse lõpetanud, siis on veteran.