Virtsu arenguselts viib rahva merele

Kaie Ilves

kaie@le.ee

virtsu olev kaas

Lennukaaretuli märtsis avas Virtsu mereürituste sarja. Olev Kaasi foto

Virtsu arenguselts taotles ja sai kultuuriministeeriumilt 1500 eurot, et tähistada merekultuuriaastat.

Merekultuuriaasta ideekonkursile laekus kokku 120 taotlust. Virtsu arenguselts oli üks kaheksast, kes sai täpselt nii palju raha, kui küsis. „Uhke tunne on,” ütles Virtsu arenguseltsi juht Jüri Mõniste.

Mõniste ütles, et selle raha eest korraldab selts kaheksast üritusest koosneva sarja märtsist oktoobrini. Märtsis süüdati Lennart Meri sünniaastapäevaks rannas lennukaaretuli. Aprillis tähistab oma 20. sünnipäeva Virtsu muuseum, mis on kogunud mere ja kaluritega seotud kohalikku ajalugu. Traditsioonilisele suvisele merepäevale eelneb päikeseloojangu õhtu Virtsu linnuses. Seda korraldab selts esimest korda. Päikeseloojanguõhtu ja ka teiste mereaasta ettevõtmiste eesmärk on Mõniste sõnul rahvas merele saada. Merepäevaks seilab Muhust Virtsusse uisk, päikeseloojanguõhtuks aga tuleb Hiiumaalt lestalaev Lisette. Peale selle on kavas rahvast merele viia ka pisemate alustega.

„Rahvas on merest võõrdunud,” nentis Mõniste. Seda tahabki arenguselts oma mereüritustega muuta.

Virtsu mereürituste sari lõpeb oktoobris tuletorni sünnipäeva tähistamisega: tänavu möödub 150 aastat Virtsu esimese ja 65 aastat praeguse tuletorni ehitamisest. Kohale tulevad tuletorniuurijad.

Kokku rahastas kultuuriministeerium 20 projekti kogusummas 20 000 eurot. Läänemaalt sai toetust veel Iloni Imedemaa (650 eurot mereteemal animatsioonitöötubade jaoks) ja Läänemaa keskraamatukogu (730 eurot rannarootsi kultuuripäevadeks Vormsis).

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments