Ühinemisel tekkiva Haapsalu suurvalla juht on teada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Innar Mäesalu arvo tarmula Tulevane vallavanem Innar Mäesalu on end uuteks väljakutseteks korralikult vormi ajanud. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemiskomisjonis on kokku lepitud, et tekkiva Haapsalu valla juhiks saab endine maavanem Innar Mäesalu. Enne seda tuleb Mäesalul leppida Ridala vallavanema toolil istumisega. 

Kuigi praegu Haapsalu uue vallamaja projektijuhina tegutsev Innar Mäesalu ütles Lääne Elule, et ta „ei kinnita ega lükka ümber“ vallavanemaks saamist, tunnistas ühinemiskomisjonis olulist rolli mängiv reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat, et tegemist ei ole kuulujutuga.

„Selline kokkulepe on tõepoolest olemas,“ lausus Nebokat. „Ja oluline on lisada, et see kokkulepe on konsensuslik.“

Nebokat möönas, et laualt käis läbi ka Haapsalu linnapea Urmas Suklese kandidatuur, kuid komisjonis jäänud peale arusaam, et Suklesele see ametikoht pinget ei paku.

Et Haapsalu ja Ridala leibade ühte kappi panemine võtab aega, uus vallamajagi on alles ehitamisel, ei saa Ridala vald selleks ajaks ilma juhita jääda. Ridala volikogu kuulutaski välja vallavanema ametikohale konkursi. Senine vallavanem Toomas Schmidt sai ametist vabaks 16. märtsil, kui volikogu avaldas talle umbusaldust.

„Volikogu enamus on pidanud läbirääkimisi võimaliku vallavanema teemal, kuid on otsustanud valida vallavanema avaliku konkursi korras,” ütles Ridala vallavolikogu liige Reimo Nebokat.

Nebokat ütles, et vallavalitsus vajab juhti, kellel on juhtimiskogemus, kes tunneb kohaliku omavalitsuse tööd ja „iseloomult suudab käimasolevas läbirääkimiste protsessis” esindada Ridala valla huve.

„Sellistele nõudmistele vastab Mäesalu ideaalselt,“ ütles kuni uue esimehe valimiseni Ridala volikogu tööd juhtiv Raivo Õiglas Lääne Elule.

Nebokat ütles, et ta on teadlik endise õiguskantsleri, Eesti tippadvokaadibüroo Sorainen partneri ja vandeadvokaadi Allar Jõksi soovist Haapsalu vallavanemaks kandideerida. Nebokat soovitas Jõksil siiski rohkem oma koduvalla Nõva poole vaadata.

„Seal peaks ju vallavanema tool tühjaks jääma, soovitan tal Nõva vallavanemaks kandideerida,“ ütles Reimo Nebokat.

Täna päraslõunal ei õnnestunud Lääne Elul Allar Jõksilt kommentaari saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uudised, mis ootavad oma tõehetke | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Kell 14:24 „Ühinemisel tekkiva Haapsalu suurvalla juht on teada” […]

Tont.
8 aastat tagasi

Sõbrad,ma olen mälukaotuseni vähemalt aasta korrutanud,et see valdade sundliitmine on refi ja sotside plaan saada kogu riigis võim omakätte.Mis on kohaliku otsustusõiguse ja demokraatia lõpp. Tulevad järjekordsed koolide ja päastekomandde sulgemised ning koondamised. Paju õnne,refi ja sotide vaijad- valige ka järgmine kord nad tagasi.

Mnjah
8 aastat tagasi

No need on küll ikka SITAD naljad, rahva jaoks suht helladel teemadel visatakse nalja!!! Näitab nende suhtumist.

jube
8 aastat tagasi

Tõsiselt loodan,et tegemist on aprillinaljaga!

Ruts
8 aastat tagasi

Hahahaha. Mäesalu.Hahahaha naer saalis……

Jah
8 aastat tagasi

Näha oli, et Ungru lossi juures on juba tellingud püsti pandud.

kunn
8 aastat tagasi

See on mingi aprillinali. Veel ehitatav vallamaja kuskile endise lihakombinaadi territooriumile serverikeskuse otsa. Väga lolid naljad täna kogu aeg LE-s nagu ka see veetorni asemele pilvelõhkuja ehitamine.

Leo
8 aastat tagasi

Õnneks on täna 1 aprill ja Nebokat oskab nalja teha. Õiglas on ka naljamees, seda me teame ka kõik. Elu tuleb huumoriga võtta eriti kui esihumoristid Õigals, Nebukat ja Mäesalu päeva paremaks muudavad….muud nad paraku ei suuda.

jääteemeister
8 aastat tagasi

ja vastu vaatan sealt mina

jääteemeister
8 aastat tagasi

Nebokat soovitaks sul peeglisse vaadata!