Allar Jõks loobub advokaaditööst ja pöördub Läänemaale tagasi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Allar Jõks Foto Arvo TarmulaAllar Jõksi üks meelispaiku Läänemaal on Roosta rand, kus tippadvokaat eelmisel suvel Lääne Elule muuhulgas ka oma tulevikuplaanidest rääkis. Foto: Arvo Tarmula

Kullamaal üles kasvanud ja Haapsalus kohtunikuna oma karjääri alustanud endine õiguskantsler, Eesti tippadvokaadibüroo Sorainen partner ja vandeadvokaat Allar Jõks ütles Lääne Elule, et hakkab ellu viima oma unistust kodukanti tagasi pöörduda.

Eesti mõjukaim advokaat on patenteerinud nime Jõksoloogia ja ei varja, et on liikumas karjääris järgmisele tasandile.
"Jah – Läänemaale Nõvale tuleb uuel vaimsel tasemel joogaküla ja mõttekeskus" kinnitas Jõks.

Ajakirjaniku päringule vastusena kinnitas patendiamet, et neile on juba esitatud registreerimiseks kaubamärgid JõkoStretch, Jõlates ja JõkoPump.
Kaubamärkide JõkoPump ja Jõlates kontekstis ei ole raske aimata vihjet võimalikele treeningsarjadele.

Endine õiguskantsler ja pressisõber jäi oma kommentaarides Lääne Elule esialgu veel kidakeelseks, kuid advokaadi plaanidega veidi lähemalt kursis oleva allika sõnul on Jõks juba mõnda aega tegelenud ettevalmistustega trendikate ja ergonoomiliste treeningriiete sarja loomiseks. Sotši taliolümpiamängudeks Eesti olümpiakoondise riietuse loonud Montoni peadisainerid Piret Puppart ja Peeter Rästa ei väljendanud uudist kuuldes suuremat vaimustust. Samas möönsid nad, et turul on selles segmendis Jõksi jaoks täitmata auk.

Jõks ei ole seni kolleege oma plaanidesse pühendanud ja seetõttu tuli see Soraineni meeskonnale üllatusena. Eesti mõjukamate juristide nimekirja tippu kuuluv anonüümseks jääda soovinud Soraineni partner ei varjanud ajakirjanikult uudist kuuldes oma nördimust.
"Mõni lihtsalt tormab valguse poole kiiremini kui teised," kommenteeris ta. "Aga äkki võib see olla ka pahatahtlik kuulujutt?" jäi ta uudist kuuldes umbusklikuks.

Allar Jõks tunnistas eelmise aasta suvel Lääne Elule antud intervjuus, et mõlgutab mõtteid Läänemaale naasmise üle.

"Ma ei välista seda! Ja miks ka mitte – teadaolevalt on Haapsalu ju parim paik elupäevade lõpetamiseks. Kui läksin Haapsalust Tallinna, siis kolm-neli esimest aastat mõtlesin pidevalt, millal saaks Haapsallu tagasi tulla! Siia elama. Mu vanematekodu on siit Roostalt 25 kilomeetri kaugusel Nõval," rääkis ta.

Jõks vihjas, et soovib kunagi saada Haapsalu linnapeaks või Nõva vallavanemaks.

Ennast Läänemaal toimuvaga pidevalt kursis hoidev Jõks andis samas intervjuus mõista, et valda saaks juhtida paremini kui seda praegu tehakse. 

"Kasutamata on Nõva kui mereäärse suveparadiisi võimalused. Ma tahaks näha vallajuhtide suuremat pühendumust ja julgeid ideid. Kuidagi teisiti ei ole võimalik vältida perifeeriaks muutumist. Kui kokkuhoidmisel eelistatakse vallavanema ametiauto bensiinilimiiti perearsti internetiühendusele, siis on midagi suhtumises mäda. Nõva vald on justkui peegelpilt riigist, kus säravatele uuendustele eelistatakse kiretut tehnohoolet," ütles Jõks.

Küsimuse, kas töö Läänemaa kohalikes omavalitsustes kuulub endiselt tema plaanidesse, eelistas Jõks lahtiseks jätta.
"Iga asi oma õigel ajal," rõhutas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Allar Jõksi joogaküla tuleb Nõva sadama külje alla | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] presidendivalimiste rallil osalenud Eesti mõjukaim advokaat teatas aasta tagasi, et tahab rajada Nõvale joogaküla ja mõttekeskuse ning on patenteerinud nime „jõksoloogia“. Nüüd kirjutab Jõks, […]

Felicia
7 aastat tagasi

Tahan tänada dr Goko tuua tagasi minu ex, et ma kaotasin viimase 1 aasta ja 4 kuud, võtan ühendust selle suure arst pärast lugemist tunnistust tema jagavad inimesed tal aidata ka, kui aus olla ma ei usu aga ma lihtsalt teinud minu meeles temaga ühendust ja annab talle proovida, kuid ta tõestada mind valesti, andes mu süda soov, ma olen väga õnnelik, et DR Goko tagasi tuua minu ex mulle, mida rohkem ma saan öelda, või whatsapp teda +2348056398964

Allar Jõks: ma ei kavatse kelleltki luba küsida | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] kuidas joogakülaga jääb? (Viide selle aasta 1. aprillil Lääne Elus ilmunud uudisele, et Jõks loobub tööst advokaadina ja rajab Nõvale […]

Uudised, mis ootavad oma tõehetke | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Kell 11:05 „Allar Jõks loobub advokaaditööst ja pöördub Läänemaale t… […]

Ühinemisel tekkiva Haapsalu suurvalla juht on teada | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] endise õiguskantsleri, Eesti tippadvokaadibüroo Sorainen partneri ja vandeadvokaadi Allar Jõksi soovist Haapsalu vallavanemaks kandideerida, soovitas Nebokat Jõksil siiski rohkem oma koduvalla […]

ämber
8 aastat tagasi

Ma uskusin peaegu loo lõpuni, siis kiskus kahtlaseks…
Ega meie igapäevauudised selles -ei kinnnita ega lükka ümber ning ulmeideed-palju ei erine.

Eks ole
8 aastat tagasi

1.aprill võiks igavesti kesta-nii palju häid uudiseid!

Hm
8 aastat tagasi

Tere 1.aprill