Linnuvaatlejad märkasid Haapsalus 73 liiki tiivulisi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Tänane igakevadine linnade linnuvaatlus tõi linde jälgima enam kui 100 huvilist 20 Eestimaa linnas.

Eesti ornitoloogiaühingu korraldatud linnade linnuvaatluspäeva tulemuste põhjal on kõige enam rändlinde praeguseks jõudnud Tallinna, kus linnusõpradel õnnestus leida koguni 83 liigist linde, edastas ornitoloogiaühingu esindaja Tarvo Valker. Pealinna järel olid liigirohkeimad linnad Paldiski 74 ja Haapsalu 73 linnuliigiga. Sisemaa arvestuses oli pikim liiginimekiri taas Tartus, kus nähti-kuuldi 62 liigist sulelisi.

Mitmetes Ida-Virumaa ja Kesk-Eesti linnades on olud veel päris talvised ning seal pidid vaatlejad piirduma kõigest mõnekümne liigi kohtamisega.

Kokku registreeriti Eesti linnades tänasel kevadiselt soojal päeval 110 liigi esinemine. Seda on kõigest kuue liigi võrra vähem kui mullusel võistlusel, kui Eestisse oli saabunud rekordiliselt palju rändlinde.

Täna toimus üle Eesti arvukas hanede läbiränne, kuid saabujate seas olid ka näiteks valge-toonekurg, linavästrik, punarind, merisk ja liivatüll. Põnevamatest liikidest õnnestus vaatlejatel märgata hõbehaigrut, kanada laglet, väikepütti, tetre, vesipappi, värbkakku, kõrvukrätsu ja kaelus-turteltuvi.

Linnade linnuvaatluspäeva korraldab Eesti ornitoloogiaühing igal märtsikuu viimasel pühapäeval. Ettevõtmise eesmärgiks on juhtida tähelepanu meie
linnades olevale linnurikkusele ja alanud rändlindude saabumisele.

Lisaks linnade linnuvaatluspäevale toimus sel nädalavahetusel ka lihavõtte linnuvaatlus, mille tulemustest tehakse esmased kokkuvõtted homme. 

Fotod: Arvo Tarmula

Lihavõtte linnuvaatluspäevad 1 Lihavõtte linnuvaatluspäevad 2 Lihavõtte linnuvaatluspäevad 3 Lihavõtte linnuvaatluspäevad 4 Lihavõtte linnuvaatluspäevad 5 Lihavõtte linnuvaatluspäevad 6 Lihavõtte linnuvaatluspäevad 7 Lihavõtte linnuvaatluspäevad 8

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments