Algkooli emakeelenädal oli pühendatud Heljo Männile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linna algkoolis peeti eelmisel nädalal traditsioonilist emakeelenädalat, kus rõhutati rohkem  eesti keele kõla ja kirjapilti, väärtustati kaunist käekirja, pöörati tähelepanu eneseväljendusele ja sõna tähtsusele meie kõnes.

Sellel aastal korraldasid ja vedasid nädalat kooli kolmandate ja neljandate klasside õpetajad, tegemisi ja kohtumisi jätkus igaks päevaks.

Emakeelenädal oli pühendatud lastekirjanik Heljo Männile, kes 11. veebruaril tähistas oma 90. sünnipäeva. Tema elu ja loomingut tutvustas suur stend ning ka Krista Kumberg käis kõigis klassides Heljo Männi loomingust rääkimas.

Lisaks osalesid kõik õpilased kauni käekirja konkursil, kus tehti ärakirja tehti Heljo Männi loomingu põhjal. Kaunimad tööd seati stendile.

Lasteteater Meelejahutaja käis koolis külas etendusega „Puhh ja tema sõbrad“, kus osutati  õppimise ja tarkuse vajalikkusele ning õige sõna kasutamisele kõnes .

1. ja 2. klassi õpilased kohtusid  kirjanik Heli Reichardtiga, kes tutvustas oma esikraamatut “Leenu ja Liisu Lood“, mille tegevus toimub enamasti Haapsalu lähedal maal ja ka linnas.

5. ja 6. klassidel käis külas ajakirjanik Kaire Reiljan Lääne Elu toimetusest, kes rääkis sellest kuidas kirjutada uudist.

Nädal lõppes Ernst Enno etluskonkursi koolivooruga, kus esinesid 1. – 6. klassi parimad etlejad. Žürii, kuhu kuulusid Krista Kumberg, Jaan Kõuts ja Linda Saarmets, selgitas välja parimad etlejaid, kes esindavad kooli maakondlikul etluskonkursil.

Kokkuvõtte emakeelenädalast tehti emakeelepäeval. Sel päeval tähistab algkool ka oma sünnipäeva ja ühisel aktusel tunnustati kaunima käekirja konkursi võitjaid ja etlejaid.

Helge Üprus

Haapsalu linna algkooli huvijuht

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments