0

Juhtkiri: Rünnak kogukonna vastu

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kujutage ette, et magate omas kodus, oma mõnusas voodis magusat und. See peaks olema üks turvalisemaid seisundeid, milles on inimesel õnn viibida. Siis katkestatakse see aga eriti jõhkral viisil: tuletõrjeauto sireenid, uksed pauguvad, kostab naabrite häiritud hõikeid.

Teie maja põleb.
Kas mu elu on ohus? Mida ma tegema pean? Õue? Kiiresti riidesse! Lapsed? Koerad-kassid! Mis ma veel kaasa haaran?
Midagi sellist elasid eelmise pühapäeva öösel läbi ühe Metsa tänava kortermaja elanikud. Õnneks oli tegemist õnneliku õnnetusega, sest kõik on elus ja terved. Seekord. Ometi pole see õudus majaelanikel kaugeltki läbi. Osale meenutab juhtunut siiani korteris kummitav vinguhais. Muidugi ei unune tol ööl juhtunu veel nii pea. Kas nad julgevad rahulikult magada?

Kuigi politsei ja prokuratuur ei saa seda ametlikult veel välja öelda, viitab kõik sellele, et maja pandi põlema. Kellegi ilmselt alkoholist ähmastunud meel tuli suurepärasele ideele, et vaataks, kuidas üks kortermaja ka süttib. Selleks tuleb natuke vaeva näha, sest üks soojustatud kivimaja pole ometi eilne ajaleht, et tõmbad tikust tuld ja juba see põlebki. See nõuab natuke pusimist ja keegi arvas, et see mäng on küünlaid väärt. Milline väärastunud mõistus saab selle peale tulla, et panna tuli otsa 150 inimesele?

Aga sellised inimesed jalutavad Haapsalu linnas meie hulgas ringi. Mõnikord nad laamendavad purjuspäi niisama, teinekord otsustavad, et tänaval vastu juhtunud isiku nägu neile ei meeldi. Siis jälle on naabri auto värv liiga veatu ja aknad häirivalt terved. Võib-olla on see keegi, keda te tunnete või teate. Andke nad politseile üles. See ei ole pealekaebamine. See on enesekaitse. Sest te ei tea kunagi, millal nad teie vastu pöörduvad.

 

 

 

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Uskmatu+Toomas.
Uskmatu+Toomas.

Kokkuvõtteks eelnevale,et meie kohtusüsteem koos politseiga on mäda ja KAPO tegeleb ainult “teatud juhtumitega” milledest osa kukub täielikult läbi.

Loomulikult tuleb
Loomulikult tuleb

….pàttidest politseile teatada,sest jàrgmine ohver vòib sinu uks olla. Aga mis kasu sellest on,kui kohus neile sùmboolseid karistusi mààrab,mis riivavad inimeste òiglustunnet ?? Ja erilise leebusega paistab silma Haapsalu kohus…

juss
juss

Kui on teada kes, küll siis ka kolakat antakse!

koputaja
koputaja

nägin neid toompeal, üks oli punaste sokkidega

juss
juss

Jälle tabletid võtmata!

wpDiscuz