SEB kutsub täna õhtul tulesid kustutades Maa tundi pidama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Maailma Looduse Fond WWF ja SEB pank kutsuvad eestimaalasi liituma laupäeval, 19. märtsil toimuva ülemaailmse aktsiooniga „Maa tund“ (Earth Hour), mil kohaliku aja järgi kell 20:30 lülitatakse tunniks ajaks välja liigselt põlevad tuled. 

WWF soovib oma tegevusega juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele. SEB on nii Eestis kui ka teistes riikides osalenud Maa tunnil juba seitse aastat.

„Maa tund on hea näide ülemaailmsest aktsioonist, mis lubab jätkusuutlikkusest rääkijatel oma sõnad tegudeks viia. Selleks, et ka meie lapsed saaksid kasvada väärilises keskkonnas, peame kõigepealt muutma oma suhtumist Maa ja loodusressursside kasutamise osas,“ rääkis SEB juhatuse esimees Allan Parik.

„Ka SEB peab jätkusuutlikkuse teemat väga oluliseks. Kasutame alates 2010. aastast rohelist energiat ning pakume pangakontorites paberivaba teenindust, eesmärgiga säästa puid, puhast vett ja energiat. „Maa tunni“ ajal lülitab SEB välja panga logo- ja reklaamtuled ning kontorites põlevad tuled," lisas Parik.

Maa tunni eesmärk on vähendada süsinikdioksiidi hulka Maa atmosfääris ning panna inimesed rohkem mõtlema keskkonna hoidmisele.

Maa tund sai alguse Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitasid. 2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest, seega kasvas aktsioon ülemaailmseks jätkusuutlikuks liikumiseks. 2009. aastal oli liikumise eesmärgiks viia Maa tund juba uuele tasandile, saavutades 1 miljardi inimese osalemine.

Tänavu võtab „Maa tunnist“ osa juba 172 riiki üle maailma.

„Maa tunni“ kohta saab täpsemalt saab lugeda SIIT

Vaata videot: Maa tund

Evelin Allas

SEB kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments