Revisjonikomisjon: Ridala endise vallavanema autoostu peaks uurima siseaudiitor

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ridala volikogu 102

Kalju Hepner loeb ette revisjonikomisjoni akti. Urmas Lauri foto

Eile Ridala vallavolikogu istungil luges revisjonikomisjoni esimees Kalju Hepner ette revisjonikomisjoni akti selle kohta, kas vallavanem Toomas Schmidt on tekitanud vallale kahju ja kuritarvitanud usaldust, kui ostis pärast liisingu lõppemist ära oma ametiauto. Akti ettelugemine võttis peaagu tund aega, teksti oli Hepneri sõnul 20 masinkirjalehekülge. Akti järgi jõudis revisjonikomisjon lõpuks otsusele, et komisjoni liikmeil pole nii spetsiifilisi teadmisi, et hinnata, kas seadust on rikutud ja kahju tekitatud või mitte, ja tuleb leida siseaudiitor, kes seda oskaks öelda. Revisjonikomisjoni kuuluvad peale Hepneri Raivo Õiglas ja Anti Ratas.

Ametiauto ost oli üks põhjusi, miks Toomas Schmidtile eile umbusaldust avaldati.

„Isegi kui juriidiliselt võib kõik olla korrektne, heidab see varju kogu vallale. Tegemist oli valla eelarvet mõjutava otsusega ja oleks väärinud laiemat arutelu. Praegusel juhul tundus tegemist isikliku kasu eesmärgil tehtud otsusena,” seisab umbusaldusavalduses.

Volikogu liige Reimo Nebokat ütles eile istungil, et vald oleks võinud auto ise ära osta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rihole
8 aastat tagasi

Täpsustan, meie noored poliitikud soovivad võimalikult kiiresti ühineda Haapsalu linnaga. 🙂 Vabandust, noored!

Rihole
8 aastat tagasi

Rahu, ainult rahu. 🙂 Vallast ei tasu enam rääkida, meie noored soovivad võimalikult kiiresti ühineda Haapsalu linnaga ja siis tulevad meile imeilusad ajad!?! 😉

Riho
8 aastat tagasi

Hea, et lõpuks ometi need 2 tohmanit Toomast on läinud! Ehk hakkab vallas ka lõpuks midagi positiivset toimuma, kogu eelneva vallavanema aeg oli paigalseis-võimaluste(nii eurorahad jne.) mahamagamine.

Nebokati valimislubadused mis hakkavad nüüd imekiiresti täituma
8 aastat tagasi

Reimo Nebokat Reformierakonna esindaja Meie eesmärk on muuta Ridala vald mugavaks, elamisväärseks, inimlikuks, moodsaks ja turvaliseks kohaks, mida saavad kõik valla elanikud uhkusega koduks nimetada ja külalistelegi näidata. Soovime valda, kus on hea elada ning mis pakub suurepäraseid võimalusi nautida vaba aega ja kultuuriüritusi. 1. Uuemõisa algkool põhikooliks. See põhikool tuleb teha Läänemaa kõige esinduslikumaks kooliks, mille prioriteedid on kvaliteetne haridus ja nüüdisaegne, lastekeskne õpikeskkond. 2. Teed korda ja tänavad valgeks. Muudame teed augu– ning tolmuvabaks. Teeme korda ja turvaliseks bussiootepaviljonid Uuemõisas ja Panga külas. Selleks, et liiklemine jalgsi ja rattaga oleks turvaline, valgustame tänavad elamupiirkondades. Lihtsustamaks ligipääsu merele toetame… Loe rohkem »

ebaõiglus+valitseb
8 aastat tagasi

Sirr…..Kui reformarite jaoks Tallinn tähtsam ,miks siis ültse siin seda jama vaja oli korraldada ???? Ja jutt pole ainult Toomase umbusaldamisest vaid vesi tõmmati ju peale ka teistelegi.

Leho
8 aastat tagasi

Õiglas ja Hepner tõmbasid oma vee peale jah…Siit hakkabki selguma tõde. Kõik on ostetavad ja müüdavad. Kõigile lubatakse midagi ja oma huvid on kõrgemal kui vallahuvid. Sellistel volinikel mõte puudub.

spetsialist
8 aastat tagasi

Toomas,soovitus sulle ,anna need super susserdajad kohtusse.VÖIT on sulle ette juba näha

sirr
8 aastat tagasi

Reform võidab seni,kuni eksisteerib e-hääletus.
Reformi mingid maavallad ei huvita,vaid tegelikult huvitab pealinn,kus kesk on võimul.Eesmärk oleks Tallinn enda alla saada.

uus
8 aastat tagasi
Reply to  sirr

Mulle on ikka tundunud müstilisena see volikogus olev endise opositsiooni koostöö sujuvus refi ja keski vahel. Kui mujal on nad nagu kass ja koer ja kesk on paras hirmutamise piits refi käes siis Ridalas on nad kaelakuti koos. Kohalikud mehed on selles mõttes refile vajalikud et edaspidine presidendi valimine käib valijameeste poolt kes tulevadki sellistest kohtadest kui maakonnad. Seal peavad omad poisid pukis olema sest selge on see, et Riigikogus seda nad tehtud ei saa. Mäng käib kõrgemalt kui spordihoone või valla teed või misku muu kohalikus elus.

to
8 aastat tagasi

igatahes, kas viimasetel vlimistel osale irl? tee omale asi selgeks

vanasõna
8 aastat tagasi
Reply to  to

ütleb, et pane seale selga mida tahes, siga jääb ikka seaks

uus
8 aastat tagasi
Reply to  vanasõna

vanasõna ütleb, et ega oravakäbi kännust kaugele kuku

Aga sõbrad
8 aastat tagasi

mis teeksite siis kui Haapsalu Ridala pikalt saadab ja peaksite hakkama Taeblas oma asju ajamas käima? suht ebameeldiv? aga kogu praeguse fooni taustal on siiski on Ridalal Haapsalut vaja mitte vastupidi (omavalitsuste suurus minimaalselt 5000 inimest)…

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Aga sõbrad

Ei ole ju kusagil kirja pandud, et Ridala ja Lääne-Nigula ühinemisel peaks vallamaja Taeblas olema? Matemaatiliselt saab 5000 inimest kokku ka Ridala + Martna + Kullamaa.

taeblakas
8 aastat tagasi
Reply to  Aga sõbrad

Loogiline, et kui Ridala liitub Lääne-Nigulaga, siis uus vallakeskus tuleb Uuemõisa.

ebaõiglus+valitseb
8 aastat tagasi

Teada värk ,mis toimub…….Et Reform saaks vallas ülekaalu on vaja vanadest lahti saada…….mäng on räpane aga tõhus……..Samuti ei olnud need inimesed Nebokati poolt seega vaenlased keda pidi ära elimineerima…….Eks varsti ole taas päevakorras Ridala valla ühinemine Haapsaluga…..põhi vastased on nüüd ju eemaldatud………

igatahes
8 aastat tagasi

ühineme, see irl parteirakuke lõpetab niikuinii varsti tegevuse, sest järgmistel valimistel valimiskünnis sõelub sõklad teradest välja