Lähipäevil saab sajust ja tuulest puhata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2016-03-10 15.13.58Kaart: Riigi Ilmateenistus

Eestis jääb kuni pühapäevani ilma kujundama Läänemere kohal püsiv kõrgrõhuala. Ilm on sajuta, kuid öösiti tekib mitmel pool udu, mis püsib veel ka hommikutundidel. Öösel on külmakraadid, päeval plusskraadid, teatas ilmateenistus.

Samal ajal tuleb arvestada külmade ööde ja uduste hommikutega. Märtsipäikese tulemusliku läbimurde korral võib loota kuni viit soojakraadi, pilvisema taeva all jäävad plusskraadid tagasihoidlikuks.

Reedel (11. märtsil), laupäeval (12. märtsil), pühapäeval (13. märtsil) on sajuta ilm, öösiti tekib mitmel pool udu, mis püsib kohati ka ennelõunal. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösiti -1..-7, kohati võib langeda kuni -10, päeval +1..+5°C. Esmaspäeval võib 70% tõenäosusega Eestisse ulatuda Soomest madalrõhulohk. Sajuvõimalus suureneb ja tuul tugevneb.

Esmaspäeval (14. märtsil) sajab mitmel pool lund ja lörtsi ja vihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, õhutul pöördub tuul põhja. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval +1..+6°C.

Teisipäeval (15. märtsil) ja kolmapäeval (16.03.) oleme kõrgrõhuala idaservas ja ilm on sajuta. Teisipäeval puhub nõrk põhjakaare, kolmapäeval läänekaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösiti -1..-5, päeval tõuseb +3..+7°C.

Neljapäeval (17. märtsil) liigub üle Skandinaavia põhjatipu itta aktiivne tsüklon. Surve kõrgrõhkkonnale tugevneb ja see tõstab lääne- ja loodetuult, kuid märkimisväärseid sademeid ei too. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval tõuseb +3..+7°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments