Ridala opositsioon andis sisse umbusaldusavalduse vallavanema vastu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ridala volikogu

Peale Toomas Schmidti (keskel) avaldas opositsioon umbusaldust ka volikogu esimehele ja aseesimehele. ARHIIV

Ridala vallavolikogu opositsiooni liider Reimo Nebokat (Reformierakond) teatas, et teisipäeval kell neli alanud volikoguistungil anti üle umbusaldusavaldus Ridala vallavanemale Toomas Schmidtile, vallavolikogu esimehele Toomas Vallimäele ja vallavolikogu aseesimehele Valli Enderile. Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud kaheksa Ridala vallavolikogu liiget.

Umbusaldusavalduse andis sisse jääteemeister Raivo Õiglas.

Umbusaldusavalduse kirjutasid alla: Reimo Nebokat, Anti Ratas ja Jaan Koppe (kõik Reformierakonna nimekirjast), Janek Hiiemäe, Merike Kallas ja Olev Peetris (kõik Keskerakonna nimekirjast) ning Raivo Õiglas ja Kalju Hepner valimisliidust Ühtne Ridala.

Ridala volikogus on 15 kohta. Seni oli ülekaal valimisliidul Ühtne Ridala (8 kohta), mille nimekirja liider Toomas Schmidt sai valimistel 233 häält. Pärast Hepneri ja Õiglase minekut Kesk- ja Reformierakonna leeri, on ülekaal aga senisel opositsioonil (praegu kokku 8 häält).

Schmidt ütles pärast volikogu istungit, et tal ei ole midagi öelda.

Ridala volikogu järgmine erakorraline istung tuleb kokku nädala pärast 15. märtsil.

Praegu pole teada, kes saab volikogu esimeheks ja vallavanemaks. Volikogu esimeheks võib saada Lääne-Nigula vallavalitsuses töötav Olev Peetris. Nebokat on öelnud, et vallavanema kohale kuulutatakse välja konkurss.

Nebokat ütles eile, et pool aastat kestnud usalduskriis Ridalas süveneb. „See pärsib volikogu tööd ja tuleb lõpetada,” ütles Nebokat.

Ühe põhjusena nimetas Nebokat vallavanema „võimalikku sahkerdamist” ametiautoga. Ka pole Nebokat rahul sellega, et esialgu oli Uuemõisa soojafirma müügiga kole kiire, nüüd aga on enampakkumise tähtaega pikendatud aprilli lõpuni.

Küsimusele, kellest saab uus vallavanem, vastas Nebokat: „Eks vaatame!”

Volikogu esimehe tööga ütles ta end ise hakkama saavat, aga peale tema olevat ka teisi, kellele võiks selle töö usaldada.

Artiklile lisati vallavanem Toomas Schmidti tsitaadid ja umbusaldajate nimed 8. märtsil kell 20:42

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valimislubadused
8 aastat tagasi

Lääne Elu artikkel 28. september 2013, 16:30 Mida suutis kohalik võim vallas nelja aastaga paremaks muuta, mis läks halvemaks? Nebokat: Rajatud Uuemõisa lasteaed koos mänguväljakuga on viis pluss. Nüüd tuleb muuta ka algkool põhikooliks, et lapsed ei peaks põhihariduse omandamiseks pendeldama mitme kooli vahet. Valimislubadused Reimo Nebokat Reformierakonna esindaja Meie eesmärk on muuta Ridala vald mugavaks, elamisväärseks, inimlikuks, moodsaks ja turvaliseks kohaks, mida saavad kõik valla elanikud uhkusega koduks nimetada ja külalistelegi näidata. Soovime valda, kus on hea elada ning mis pakub suurepäraseid võimalusi nautida vaba aega ja kultuuriüritusi. 1. Uuemõisa algkool põhikooliks. See põhikool tuleb teha Läänemaa kõige esinduslikumaks… Loe rohkem »

usute ka
8 aastat tagasi

mida töörahva lipp kirjutab

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  usute ka

Ikka usume, sest need lubadused on lubajate endi poolt toimetusele edastatud ja valija valis Nebokati, sest ta on kindel põhikooli eest seisja.

nojah
8 aastat tagasi

Teeme siis rahvahääletuse.

Õnne-Allan
8 aastat tagasi
Reply to  nojah

See-suur-et…………mis see rahvahääletuse küsimus siis on?

Pakun
8 aastat tagasi
Reply to  Õnne-Allan

Kas anda nibukatile jalaga või mitte!?

Õnne-Allan
8 aastat tagasi
Reply to  Pakun

See-suur-et………..ma arvan, et taolise sõnastusega see rahvahääletusele sobilik küsimus küll ei ole. Mingisugune austus peab ka ikka olema.

kõrvaltvaataja
8 aastat tagasi

te osad ridala v elanikud olete nagu silmaklappidega hobused, kes ainult enda ette näevad. Tahaks ka endale autot poole hinnaga ehk müüte enda oma või annate raha MTÜ- dele, kes selle korstnasse kirjutavad ? Vallavaanem võib teil igati tore mees olla, aga valla juhtimisest on asi kaugel.

ennäe
8 aastat tagasi

Astuks Schmidt kõrvalparteist emba-kumba nn.juhtparteisse,poleks mingit umbusaldust.

kah inimene
8 aastat tagasi

Jah, Nebokat sai rahva toetust üle kolme korra vähem praegusest vallavanemast , aga vaat kus tahab nüüd kaotuse enda kasuks pöörata. Lõpetagu ära see räpane poliitika ära ja vaadaku tõele näkku, kui mõistust veel veidigi on.

Paavel Koosaar.
8 aastat tagasi

Teate, meil Esnas jäi kord üks elanik-vallakodanik ööseks vallamajja lukutaha, nii kogemata. Oi kurja, terve öö istus saalinurgas. Ja inimene nii juhm, ei märganud helistada ka, et oleks välja saanud. Pärast muidugi selgus, et kodanikuks osutus Bussi-jaama-Tola. Siit ka soovitus omavalitsustele, vaadake õhtul töölt minnes seinaääred üle, ei ole nalja hulludega. Edu!

Mulle
8 aastat tagasi

jääb vägisi mulje, et umbusalduse põhjuseks pole mitte pool aastat kestnud usalduskriis, vaid pigem Tallinnast antud juhtnöörid seltsimees Nebokatile ja teised “tublid” ja veidi juhmakad kaasa hüüdjad teevad seda, mida pealik ütleb. Kurb, väga kurb, et iseseisvalt mõtlevaid inimesi on volikogus nii vähe. Tahaksin teada, kes nüüd Ridala valla rahva õiguste eest ühinemise läbirääkimistel seisab? Kas Nebokat? Lubage naerda. Ta on ju poliitik, mitte Ridala valla rahva esindaja.

poliitik
8 aastat tagasi
Reply to  Mulle

on vallavanem, kes siin irl esimehena aastaid partei äri ajas

to poliitik
8 aastat tagasi
Reply to  poliitik

Arvan, et kui vallavanema toetuseks allkirjade kogumiseks läheb, siis sinusugused pähklipurejad saavad kindlalt pika nina. Sellelt kambalt – Nebokat, Peetris ja nüüd siis ka Õiglane, pole kunagi midagi asjalikku tulnud, ainult ühed vingujad. Imestan praegust vallavanemat, kust ta võtab selle tahtmise ja jõu, et Nebokati suguste tuuleveskitega võidelda ja selle kõrvalt veel normaalselt tööd teha?.

!
8 aastat tagasi
Reply to  to poliitik

Miks tallinnast antud käsk? Käsk tuli läänemaa keskusest.

poliitikule
8 aastat tagasi
Reply to  poliitik

Vaata viimaste KOV valimiste tulemusi http://www.vvk.ee.
Rahvas valib ja see on rahva soov ning tahe.
Näide: 2009 aasta tulemus Toomas Schmidt`i poolt 223, “kommionu” Reimo Nebokat poolt 95;
2013 aasta tulemus Toomas Schmidt 233 ja jätkuvalt “kommionu” Reimo Nebokat 68.

nasarbajev
8 aastat tagasi
Reply to  poliitikule

valla rahadega ja ressurssi kasutades ning oma toiduahelat moositades saab ka 99% valimistulemuseni jõuda nagu kesk-aasias

pabul
8 aastat tagasi
Reply to  nasarbajev

varsti tuleb 2 miljonit häält juurde

linna harakas
8 aastat tagasi

Nebokati parteikaaslane Mäesalu ei saanud maavanemaks,nüüd vaja ta vallavanemaks panna kuna pagulased ei saabu,vaja kuskilt palka saada.Vald ju heal järjel nii on reformikatel hea Ridala Haapsalule maha parseldada. Neil pole miski pühA

jahimees g.
8 aastat tagasi

Hepner,pidasin sind ikka õigeks meheks,aga sul oleks aeg seelik selga tõmmata,mida sulle siis ka lubati,sa ju muidu midagi ei tee.

Ridalast
8 aastat tagasi

Vallavanema poolt. Kes see laamendav orav mehukati on ja mida ta peale idiootsuste teinud on- pole õrna aimugi.