Vormsi kooli hakkab juhtima seni õpetajana töötanud Age Hälvin

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Vormsi kool

Vormsi lasteaed-põhikooli juhatajaks sai Age Hälvin, kes alustab koolijuhina 7. märtsil.

Vormsi koolis 2002. aastast loodusainete ja matemaatikaõpetajana töötav Age Hälvin on üks kolmest koolijuhi kohale kandideerijast.

„Suur pluss oli, et ta tunneb saart ja on varem koolijuhi tööd asendajana teinud,” põhjendas vallavanem Tanel Viks Hälvini valikut. Hävini valik oli komisjoni üksmeelne otsus, lisas Viks. Komisjoni kuulusid vallavalitsuse, kooli hoolekogu ja volikogu esindajad. Koolijuhi kuupalk on 1200 eurot.

„Tahan jätkata seniseid suundi,” ütles Hälvin oma uue töö kohta.  See tähendab keskendumist õpilaste individuaalsele arengule.

Vormsi lasteaed-põhikoolis on 43 last, neist 15 on lasteaias, ülejäänud koolis. Kooli eripära on, et ainult pooled koolilapsed elavad saarel, ülejäänud elavad mujal, kuid õpivad Vormsi koolis individuaalse õppekava alusel. Üks laps on ka koduõppel.

Hälvini sõnul on igal n-ö distantsilt õppijal oma põhjus, miks ta ei saa iga päev õppetöös osaleda. On neid, kes elavad koos perega välismaal, mõnele ei sobi koolisüsteem,  mõnel on kooli kõrval nii palju muid huvisid, et tunnis käia ei jõua.

Hälvini sõnul pidas kool distantsõppe puhul alguses silmas rohkem põhikooli 3. astet, kuid nüüdseks on suurem huvi just algklasside vastu.

Hälvini sõnul tähendab selline õppekorraldus õpetajaile suuremat koormust, eriti alguses. On aineid, mida õpetaja annab Skype’i vahendusel.

„Alustasime ette kujutamata, mida see tähendab,” nentis Hälvin. „Lootus on, et iga aastaga läheb nüüd lihtsamaks.”

Hälvini sõnul annab distantsõpe koolile olemise mõtte ja kindluse. „16 õpilase asemel  saan öelda 40,” ütles Hälvin. Individuaalse õppekava puhul annab riik pearaha nagu iga teise kooli puhul. „Väikese kooli suurim mure ongi olemasolu kindlustamine.”

Hälvin vahetab välja Veikko Kõrvi, kes juhtis Vormsi kooli augustist 2012. Mullu detsembris valititi Kõrv Noarootsi kooli direktoriks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments