Martna volikogu tõstis vallavanema palka

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tiiu Aavik

Tiiu Aavik. ARVO TARMULA

Martna vallavolikogu tõstis Martna vallavanema palka viie poolt- ja kahe vastuhäälega.

Martna vallavanem Tiiu Aavik hakkab nüüd põhipalka saama 1435 eurot kuus, mis on 200 euro võrra varasemast rohkem.

Vallavanema palgaküsimus ei möödunud volikogus vaidlusteta. Volikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Ene Pallas põhjendas palgatõusu vajadust sellega, et ühinemisläbirääkimistega seoses on vallavanema töökoormus kasvanud. 

Viimati tõusis Martnas vallavanema palk 2013. aastal.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
isik
8 aastat tagasi

Mis puutub Martna asula heakorda ehk peaks vald heakorra eeskirju uuendama ja hakkama omanikele ettekirjutusi tegema kui sellele ei reageerita siis rahalisi trahve või ise korrastama ümbrused ning siis väljastama omanike arved.

isik
8 aastat tagasi

Loen neid ridu ja imestan,missugune kommentaaride jada. Vallavanemat sõimatakse vanamutiks ja sõimajateks on vanuse poolest ilmselt need inimesed kes võiksid olla vanuse poolest temale lapsed. Kallid sõbrad kas meie ei solva ka oma emasid,õdesid, täidisid kui me saadame oma suumulgust välja selliseid sõnu ühe naisterahva aadressil. Kahjuks me kõik vananeme ja varsti oleme siis vanamutid,vanamehed,jne. Lahe ju. Parem vaadake mis toimub täna maal üleüldisemalt.Varsti eestlasestel pole oma maal toodetud toitu just nimelt eestimaist. Poolasse viiakse loomad ja isegi loomasööt. Poola valitsus on leidnud vahendeid,et toetada maaelu jätkusuutlikust enam veelgi ka loomade arvu suurenemist.Meie valitsus toetab maaelu hävingut ja meie siin… Loe rohkem »

Anatoli Leib-Kägu
8 aastat tagasi

Selle raha eest väljasurnud maanurga lipukandja olla, ma ei kadesta seda tädi, Igapäevaselt saab ta oma vallast ainult halbu uudised ja lahkudes kustutab varsti valguse. Au talle!

külvivolinik
8 aastat tagasi

pole keegi teda vägisi sinna sundinud

.
8 aastat tagasi

.

kuidas
8 aastat tagasi

küll ära mõõdeti, et 200 juurde, aga mitte 199 või 201 või 1001, jagage kogemust

hmm
8 aastat tagasi

Ja enne sai 1200 euri ainult? See on selline värske ülikoolilõpetaja palk spetsialisti ametikohal. Vallavanema kohal jama igasugu lepingutega, juhi inimesi, vastutus tunduvalt suurem. Ka 1400 pole eriti suur summa, aga leevendus vast ikka.

lepingutega
8 aastat tagasi
Reply to  hmm

tegeleb vallasekretär

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  lepingutega

Vallasekretäri teema on lepingu juriidiline pool. Vastutuse võtab inimene, kes alla kirjutab ehk siis reeglina vallavanem.

jura
8 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

kõik laotakse volikogu kollegiaalse otsuse peale, mis on süüdimatu ja nad ei vastuta millegi ees.küsimus on kelle algatusel sellised otsused volikokku jõuavad

linnas tööl käija
8 aastat tagasi
Reply to  hmm

minu meelest ka ei ole see palk eriti suur kogu selle jama peale millega tegelda tuleb

Aga lisatasud?
8 aastat tagasi

Mis tahebdab p6hipalka nii ja nii palju? Kui palju on mitte p6hipalk? Artikkel on täiesti poolik

Huvitav
8 aastat tagasi

miks Martnalased oma vallavanema peale nii vihased ja õelad on , ilmselt siis nii, et vallavanem käib ühte jalga ja vallarahvas teist, aga päris nii see vist pole,sest volikogu on ju rahva esindaja, vähemusel pole põhjust vinguda

einojah.
8 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Miks. Hea küsimus. Volikogu on ju ilmselgelt kaldus vallamuti poole. Miks vastu temale. Lihtne. Vaadake vallas ringi. Siin on kiratsemine. Ainukesed korralikud teenijad töötavad vallas.Sõidad asulasse Palivere poolt,sõidad muhust,siis kaevikust,siis risti peal olles sõidad kraavist läbi. Asula võiks korras olla.saaks ka natike vallamutt mainele plusse. Endale tõstavad palkasid,töötavad soojas majas(küttekulu aastas 25 tuhat) .Sõidavad valla kulul.Isegi pühapäeva õhtul Uuemõisa konsumis. Mis sa loodad et rahvas ei näe selliseid asju.Näevad.Ainus kes aru ei saa,on vallamutt ise. AEG on lahkuda. AGA ei,nüüd tõstavad koormusele viidates enda palka. Ise pole elus vaeva näinud. Ja see liitumisele viide on bull shitt. Keegi ei soovi… Loe rohkem »

gg
8 aastat tagasi

Hei vanamutt. Mille eest me tõstame seda palka sull töö on ju tegemata inimeseda lahjuvad endiselt regioonist ja ääremaastumine süveneb.

cc
8 aastat tagasi

Pole midagi kõrge,ega peagi vallasandiga samal tasandil olema.