Läänemaa õpetajad teenisid mullu keskmiselt 1063 eurot kuus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Uuemõisa algkooli avaaktus (114)

Mullu teenisid õpetajad Eestis keskmiselt 1111 eurot kuus. ARHIIV

Läänemaal said möödunud aasta novembri lõpu seisuga kõige kõrgemat palka Noarootsi valla õpetajad, kes täiskohaga töötades teenisid kuus 1163 eurot. Kõige madalam oli õpetajate palk Martna vallas – 928 eurot.

Eestis keskmiselt teenisid õpetajad mullu 1111 eurot. Kõige kõrgem – 1717 eurot – oli keskmine palk Pärnumaal Sauga vallas, järgmine – 1354 eurot – Tori vallas.

Õpetajate palga maksab riik. Kui riigi eraldatav raha ei kata õpetajate palga alammäära, siis tuleb kohalikul omavalitsusel endal juurde maksta. Palgalisa võib kohalik omavalitsus maksta ka siis, kui riigi toetusest piisab. Sel juhul saavad õpetajad alammäärast kõrgemat palka. Läänemaal selliseid omavalitsusi, kus riigi antud rahast ei piisaks, ei ole. Ka said kõik Läänemaal täiskohaga töötavad õpetajad mullu alammäärast kõrgemat palka.

Mullu oli õpetaja palga alammäär 900 eurot, tänavu on see 958 eurot.

Õpetajate palk Läänemaal 2015. aastal 30. novembri seisuga

Noarootsi 1163

Nõva 1122

Lihula 1105

Ridala 1104

Hanila 1090

Kullamaa 1064

Lääne-Nigula 1064

Vormsi 1012

Haapsalu 979

Martna 928

Allikas: Haridussilm

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ainult
8 aastat tagasi

Olen töötanud lasteaias ja nyyd koolis. Lasteaed ja kool on vägagi erinevad ja mõlemad omavad omi raskuspunkte. Lasteaiaõpetajad on sama vajalikud ja vastutavad teie laste eest ning nende töö tuleb ka õiglaselt väärtustada!

lasteaiaõpetaja no-le
8 aastat tagasi

sellepärast saangi õpetajast 300 eurot vähem

Kunn
8 aastat tagasi

Jummel kyll, mine õpi ja siis kooli…kes keelab.

Mnjah:)
8 aastat tagasi
Reply to  Kunn

Hea meelega käisin koolis, sest kõik saab alguse haridusest. Ka kõrgem palk tuleneb sellest. Sa ole seal oma erasektoris miinimumi peal edasi ja ära lisa küsi:)

Mnjah:)
8 aastat tagasi

Suhteliselt loll jutt sinult. Kui sa ei ole olnud pedagoog siis sa ei saagi aru asjadest. Õpetajad teevad oma vabast ajast (siis kui sina lebotad) tööd – valmistavad ette tulevasi tunde, parandavad õpilaste koolitöid, täidavad kuhjade kaupa mõtetuid bürokraatiapabereid, täiendavad ennast jne. See puhkus ei ole mitte kolm kuud vaid ikka vähem, samas olles koolis tööl siis peabki vaimselt sellest pikemalt puhkama. Mine arene.

kunn
8 aastat tagasi

Hästi elavad peaks mainima. Terve suvi vaba, koolivaheajad jne.
Proovige erasektoris sellist palka küsida, saab ainult pool sellest. Saadetakse kohe pikalt, kui rohkem nõudma hakkad.
Kõik suuremad majutusasutused nagu laine, framare, promenaad jt maksavad ka ainult miinimumi.

to kunn
8 aastat tagasi
Reply to  kunn

Kui oled pidama jäänud madalama palka peale..Siis sorry

juss
8 aastat tagasi
Reply to  to kunn

kuule kunn! mine ülikooli ja saab ka sinust õpetaja! haridust vähe? ei võeta ülikooli???? siis ole vait ja pühi edasi kõnniteid!

brutto või netto
8 aastat tagasi

On see palganumber brutto või netto(puhtalt kätte)? Kuskilt välja ei loe.

ikka
8 aastat tagasi

bruto

Mati Põdra
8 aastat tagasi

Pange nüüd oma palganumbrite statistikasse sisse ka lasteaedade ja muusikakoolide jne. õpetajad, kes on saanud täpselt samasuguse tööalase ettevalmistuse ja teevad tegelikult ka täpselt sama tööd. Ja siis vaadake, mis numbrid välja tulevad.

no
8 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ma ei ole nõus väitega, et teevad lasteaiaõpetajad ja kooliõpetajad ühte ja sama tööd. Koolis töötav õpetaja peab parandama kirjandeid. Kas kujutate ette, kui mahukas töö see on? See jääbki enamustel juhtudel vabadele päevadele, sest tunnid on ju vaja järgmiseks päevaks nagunii ettevalmisada. Tööpäeva õhtul oled lisaks nii kutu, et ei ole võimeline enam seda tõöd tegema. Õpetajatel on enamasti magistrikraad, kuid tean lasteaiaõpetajaid, kellel pole bakalaurusekraadigi. Muusikakoolis on sellepärast kergem, et pole ka kodutöid vaja parandada ja puuduvad ka distsipliiniprobleemid. Õppimas käivad enamjaolt lapsed, kes ise tahavad. Tavakoolis pooled aga ei taha, ei viitsi. Aga minu jutt ei tähenda… Loe rohkem »

Appi
8 aastat tagasi

Pidin peaaegu nutma hakkama, et miks siis mulle pole 1105 antud, ikka aina alammäär, viimati 900, nüüd 958. Lähen kohe homme juurde küsima. No nali siiani. Tänu eelkommenteerijale, ei pea hakkama kordama. Autorile: soovitav ikka enne ennast õigete faktidega kurssi viia, kui sellistest asjadest kirjutama hakata.

Selline lause:
8 aastat tagasi

Ka said kõik Läänemaal täiskohaga töötavad õpetajad mullu alammäärast kõrgemat palka. Selline lause on ikka niiiiii eksitav- täiskoormusega õpetaja, kes annab nädalas normkoormusega ettenähtud tunde, ei saa peaaegu kuskil sellist raha- enamus või peaaegu kõik õpetajad said ikka 900€, mis on riigi poolt ettenähtud miinimum. See number statistikasse tuleb sellest, et õpetajad annavad enamasti rohkem tunde nädalas, kui normkoormus ette näeb. Nii kahju, et ikka meil väänatakse numbreid ja kuskil on kellelegi sobivad keskmised…

Aadu
8 aastat tagasi
Reply to  Selline lause:

Statistikasse tuleb number sedasi, et õpetaja täiskohaga kuupalk teisendatakse tunnipalgaks. Õpetajad töötavad lühendatud tööajaga, s.t. 7 tundi päevas täiskoormuse korral tavainimene 8 tundi. Seega tuleb statistiline palganumber korrutada 7/8-ga, siis saad tegeliku palganumbri.
1063 asemel siis tegelikult 930.
Ka õpetaja miinimumpalk kajastub statistikas pisut kõrgemana, 900 on statistiliselt 1028,57

tere hommikust.
8 aastat tagasi

Haapsalu suurlinn ikka niikaugele maha jäänud. Uskumatu.