Haapsalu arestikambri töötajal lasub kahtlus kinnipeetava löömises

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Haapsalu arestikambri töötaja on kriminaaluurimise all, küsimuse all on kahe arestikambrisse toimetatud inimese löömine.

Justiitsministeeriumi kriminaalasjade statistikast selgus, et eelmisel aastal pandi Läänemaal toime kaks küllaltki ebaharilikku kuritegu. Politsei ja prokuratuur uurivad juhtumit, kus on toime pandud karistusseadustiku paragrahvi 291 rikkumine ehk võimuliialdus.

„Eelmise aasta novembris alustati kriminaalmenetlust, et uurida, kas üks Haapsalu arestikambri töötaja võis lüüa kaht kambrisse toimetatud inimest,” ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ja märkis, et statistikas kajastub üks kriminaaluurimine kahe kuriteona, sest jutt käib kahe inimese võimalikust löömisest.

Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin ütles, et kuna asja uurib ringkonnaprokuratuur, siis midagi olulist sellele infole lisada ei ole.

„Tuvastasime oma igapäevases valvetegevuses fakti, mis tekitas meis kahtlusi, ja edastasime vastavalt kehtivale korrale selle informatsiooni sisekontrollibüroole,” rääkis Taratuhin ning selgitas, et jaoskonna juhtkond ja prefektuuri juhtkond teevad oma teenistujate üle igapäevast teenistuslikku järelevalvet. „Järelevalve käigus ilmnesidki mõningad märgid, et tegemist võib olla seaduserikkumisega. Neid kontrollides sündis kahtlus, mille me edastasime sisekontrollile.”

Kriminaaluurimise all olev arestikambri töötaja on teenistusest kõrvaldatud.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pole Sinu asi
8 aastat tagasi

Taratuhin on naljamees rohkem! Tegelevad seal rohkem sellise huumorikooliga! Selleasemel, et tõsiste rikkumistega tegeleda! Narko uimas inimesed klubides on siis ka sisejuurdluse värk? Tundub vist jah kuna politsei hakkama asjadega ei saa!!!!!!! Peabki ettekande tegema valetamistest ja vassimistest!!!!

Xxx
8 aastat tagasi

Л.Х.В.С

teadja
8 aastat tagasi

Úks tóendit sisaldav kommentaar on kadunud.

Aadu
8 aastat tagasi

Ju siis vähe andis, et asi välja tuli

Saabas
8 aastat tagasi

Paio teeb ikka oma tegusid edasi,ainult vaiksemalt…………….

ega
8 aastat tagasi
Reply to  Saabas

muuks tal aru pole ka.

teadja
8 aastat tagasi

No kust see ime välja on tulnud,et Taratuhhin teatas ise sisekontrolli.10a tagasi oli Taratuhhin hoopis teist meelt.Ilmselt on sisekontroll Haapsalu jaoskonna kóri pihku vötnud,peale PAIO väga pikka aega kestnud mahhinatsioone.