0

Euroopa kultuuripealinna segakoor annab Haapsalus kontserdi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

28. veebruaril annab Euroopa kultuuripealinna segakoor Jaani kirikus kontsert "Sallime".

Euroopa kultuuripealinna segakoor on üks Eesti suurimaid segakoore, keda on pärjatud ka rahvusvahelistel koorifestivalidel. Koori juhatab dirigent Veronika Portsmuth, peadirigendi kõrval astub koori ette ka noor dirigent Mai Simson.

Koor esitleb eelkõige Eesti koorimuusika paremikku: Arvo Pärt, Urmas Sisask, Veljo Tormis – need on vaid mõned suurnimed, kelle teoseid esitatud on.

Kõrvuti klassikalise koorimuusikaga lauldakse ka helikeelelt moodsamat, kaasaegsete noorte heliloojate, nagu näiteks Kristo Matsoni uudisloomingut. Osa uudisteostest on kirjutatud just Euroopa kultuuripealinna segakoorile ette kandmiseks.

Kindlasti ei piirduta ainult kohaliku koorimuusika esitamisega. Ka näiteks Läti, Vene ja Soome heliloojate teosed (Vasks, Sibelius, Bortnjanski) on koori viimase aja repertuaaris olnud tähtsal kohal. Nii mõnegi loetletud helilooja teosed saavad Haapsalus ette kantud, seega kontsert saab olema mitmepalgeline ja huvitav.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz