Vabatahtliku töö edendajad tulevad end Lihulasse koolitama

Kaie Ilves

kaie@le.ee

rsz_käärime_käises_üles-1024x458

 

Lihula kogukond leidis mõne päevaga ööbimisvõimaluse 26 inimesele, kes tulevad Eesti eri paigust end Lihulasse koolitama, kuidas paremini korraldada vabatahtlikku tööd.

Homme algab Lihulas vabatahtliku tegevuse võrgustiku liikmeile kahepäevane koolitus. Et aga Lihulas ei ole ühtegi majutusasutust, sai koolituse korraldada ainult tänu sellele, et kogukond leidis 26 inimesele ise öömaja. Lihula vallavalitsuse info- ja arenguspetsialisti Kristi Märgi sõnul on rõõm näha, kui hästi Lihula kogukond sellega toime tuli ja oma koduuksed avas. Märk ütles, et Lihula inimesed jagavad koolitatavaile ka oma kogemusi, kuidas kogukonda ja vabatahtlikke kodukandi tegemistesse kaasata. Kodanikualgatuse korras on Lihulas jagatud tasuta õigusabi, rajatud discolfirada, leitud tööta jäänud õmbleijaile uus tööandja jpm.

Vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas ütles, et Lihula kogukonna tegemised on talle meedias silma jäänud ja sellepärast pakkuski ta sel korral koolituspaigana välja just Lihula.

Vabatahtliku tegevuse võrgustikku kuulub 28 ühendust, kes koordineerivad või kasutavad vabatahtlike tööd. Nende ühenduste esindajad end Lihulasse koolitama tulevadki. Koolitaja on MTÜ Moreno Koolituskeskus ja Aivar Simmermann. Eelmine koolitus oli Raplamaal. Koolituse korraldab Kodukant Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments