Vormsis saab Swedbanki kaudu sularaha välja võtta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Swedbanki meeleavaldus (31)Möödunud aasta lõpus hakkas Swedbank pakkuma igapäevast teenustasuta sularaha väljavõttu võimaldavat lahendust 28 kohas üle Eesti. Veebruari jooksul lisandub neile veel kümme kohta – kaheksa neist saartel ja kaks mandril. Uue lahenduse saavad Vormsi, Ruhnu, Kihnu, Hiiumaa (Suuremõisa ja Nurste), Saaremaa (Mustjala ja Laadla), Prangli, Ahja ning Mäetaguse, teatas Swedbank.

Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul on sularaha kättesaadavuse näol tegemist Eesti inimeste jaoks olulise teemaga, millega Swedbankil on kavas edasi tegeleda.

„Seda näitab kõnekalt tõsiasi, et kohtades, kus kauplusest sularaha võtmise lahendus juba töötab, leiab see ka klientide poolt kasutust. Jaanuaris kasutas meie uut lahendust 28 kohas üle Eesti kokku 1159 klienti. Ühes asulas oli keskmiselt 43 klienti, keskmine summa jäi 60 euro kanti,“ märkis Ilisson.

„Kui me tulime välja ideega, kuidas asendada ajale jalgu jäänud pangabuss sobivama lahendusega, võtsid meiega ühendust mitmed omavalitsused ja väikesed ärid, kes soovisid samuti kohalikele elanikele sularaha väljavõtu võimalust pakkuma hakata. Nüüdseks oleme erinevaid soove analüüsinud ja piirkondades, kus lähim võimalus sularaha võtta on ebamõistlikult kaugel, tulemegi oma lahendusega välja,“ selgitas Ilisson.

Ennekõike on keeruline olukord saartel.

„Mitmetel väiksematel saartel pole mitu aastat olnud ühtegi võimalust sularaha välja võtta. Seetõttu on saared ka meie peamise tähelepanu all. Kõikide saarte kaupmehed on olnud sellest väga huvitatud,“ märkis Ilisson. „Usun, et veebruari jooksul saame kõik 10 uut lahendust tööle ning kliendid saavad hakata sularaha tasuta võtma kohalikust poest,“ selgitas ta panga plaane.

  • Uue lahenduse saavad 10 kohta üle Eesti, 8 saartel ja 2 mandril: Vormsi, Ruhnu, Kihnu, Hiiumaa (Suuremõisa ja Nurste), Saaremaa (Mustjala ja Laadla), Prangli, Ahja ning Mäetaguse.
  • Swedbank pakub praegu kaupluse makseterminalist sularaha väljavõtmise lahendust 28 kohas üle Eesti. Lisaks on Swedbankil 421 sularahaautomaati. Kontoreid on pangal 35, lisaks tegutsevad nõustajad, kes pakuvad nõu ja abi pangateenustega 37 kohas üle Eesti.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments