Läänemaa valdade talimängudel osales üle 300 sportlase

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

_TJK9465 (Medium)

Noarootsit esindanud Urmas Arro (nr 111) imiteerib jooksutossudes suusasammu. Foto: Kristjan Kosk

Läänemaa valdade 22. talimängudel osales üle 300 spordihuvilise, üldvõidu sai Lääne-Nigula 116 punktiga.

Lääne-Nigulale tõi võidu stabiilne osalemine kõigil aladel, peale selle sai Lääne-Nigula alavõidu neljal üksikalal. Lääne-Nigula domineeris täielikult saalijalgpallis, kus võitis nii meeste kui ka naiste turniiri.

Meeste jalgpallis esindasid valda Aare Avila, Artur Matto, Sander Matto, Kristjan Koppel, Rivo Reinsalu ja Kristo Lepmets. Naiste võiudukasse koosseisu kuulusid Ly Munskind, Merilin Korpe, Ulrika Tülp, Liis Lõhmus, Anni Neitsov, Epp Nelis ja Lisette Karja.

Lääne-Nigula oli edukaim vald ka orienteerumises. Vallale tõid orienteerumises maksimumpunktid Liina Räli ja Mati Kallemets, kes võitsid vastavalt naiste ja meesveterandide vanuseklassis.

Ühtlasi selgus talimängudel, et kõige osavama ja Euroopa-tundlikuma juhtkonnaga vald on Lääne-Nigula. Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus koos volikogu liikme Lauri Lilleoksaga alistas juhtkonnavõistlusel Noarootsi vallavolikogu esimehe Margus Laidmetsa ja volikogu liikme Silver Schönbergi. Juhtkonnavõistlus kujutas endast curling’ut ehk jääkeeglit, sõtkumisrattal sõitu ja Euroopa Liidu teemal pusle kokkupanekut.

Ridala napilt teine

Peale Lääne-Nigula tegid kõigil 14 alal kaasa ka Ridala ja korraldajavald Martna. Ridala kogus talimängudel 109 punkti ja jäi teiseks. Alavõit tuli krossijooksus ja autode vigursõidus. Jooksus tõi Ridalale maksimumpunktid Ly Märss, kes võitis naisveteranide arvestuses. Janne-Ly Siimon oli naiste hulgas teine. Piret Raudkats ja Jaanus Müür tõid Ridalale väärtuslikud kolmandad kohad.

Vigursõidus esindasid Ridalat Deivis Tõkke, Mikko Kiisa ja Marko Kukuškin.

Kõigil võistlusaladel kaasa teinud Martna jäi talimängudel neljandaks. Neid edestas Noarootsi, kes ei osalenud vaid kabes. Martna sai nii nagu Ridalagi kaks alavõitu. Eugen Põllumäe, Rama Põllumäe ja Rainer Pärg tõid Martnale alavõidu koroonas. Argo Erit ja Maia Kõrvemaa olid parimad rinnalt surumises. Erit lükkas üles 200 kilo; 210 kilo katse luhtus.

Rinnalt surumine oli ala, mille lülitas talimängude kavasse Martna vald. Korraldajavallal oli õigus lisada talimängude kavasse ala, mida tavaliselt mängude kavas ei ole, kuid milles on vald tugev.

Noarootsi võitis juba eelmisel nädalvahetusel peetud meeste ja naiste saalihoki ning sel nädalavahetusel peetud mälumängu. Saalihokimeeskonnas mängisid Mart Amberman, Targo Neemrand, Silver Schönberg, Kauri Adman, Rain Pelapson ja Imre Tuul. Naistest mängisid Ketlin Kalm, Reelika Pillai, Dagmar Neemrand, Daisy Neemrand, Merje Umda ja Eli Mitman. Mälumängus esindasid Noarootsit Rene Strik, Ülo Meerits ja Silver Schönberg.

Alavõit Haapsalule

Ühe alavõidu sai ka Haapsalu, kelle kabetajad Renee Pajuste, Uno Lillep ja Elle Siidla võitsid kabe. Üllatuse suutis valmistada Lihula, kes jäi jooksukrossis alles seitsmendaks, kuid kahest naisest ja mehest moodustatud teatenelik osutus võitmatuks. Lihula eest jooksid Anna Luuk, Regle Kurnim, Martin Teppan ja Ainar-Sten Junker.

Alavõidu sai kirja ka Hanila vald, kes oli parim lauatennises. Hanila eest mängisid Aaro Õismets, Toomas Vestli ja Janely Vestli.

Ainult ühel alal tegi kaasa Vormsi, kes pani välja saalihokimeeskonna. Vormsi lõpetas meeste saalihoki neljandana ja teenis selle eest auväärsed seitse punkti.

Veel jäid tänavustel talimängudel alavõiduta Nõva ja Kullamaa.

Järgmised valdade mängud on suvised ja need korraldab tänavu Hanila vald. 2017. aasta talimängude korraldaja ei ole veel teada.

 

Tulemused punktides

Lääne-Nigula 116

Ridala 109

Noarootsi 97

Martna 93

Lihula 81

Nõva 73

Haapsalu 54

Hanila 48

Kullamaa 39

Vormsi 7

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lihulast
8 aastat tagasi

Kuidas küll Lihula alavõiduta jäi kui teatejooksus tuldi esimeseks Ridala ja Kullamaa ees?

Haapsalu linn ?!
8 aastat tagasi

Haapsalu linnas on pea 10 000 elanikku ja väga palju harrastussportlasi, rääkimata päris sportlastest. Linnal uus spordi spetsialist, kuid siiski ei suudeta võistkondi välja panna ja osalema minna!?
Kaks korda aastas on maakondlikud suve-ja talimängud, seda ei ole ju nii palju..
Alustades juhtkonnast, kes linna esindama ei jõua..
Piinlik ja kurb.