0

Kullamaal mehe vingusurmast päästnud saavad päästeameti medali ja tänukirja

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kullamaa elupäästjad

Kevin Saar (vasakul) ja Rait Roosileht (paremal) päästsid Endel Riive (keskel) elu. Foto Arvo Tarmula

Detsembris Kullamaal vingu jäänud mehe elu päästnud poisid Kevin Saar ja Rait Roosileht saavad täna päästeameti peadirektori tänukirja ning Annika Altmäe ja Steven Dunning Elupäästja III klassi medali.

Mullu 16. detsembril kell 23.57 sai häirekeskus teate Kullamaalt, kus oli elumaja sinist suitsu täis ja teadaolevalt võis sees olla ka inimene.

Sündmuskohal selgus, et maja elanik oli ahjusiibri liiga vara kinni pannud ja ise voodisse läinud. Liiga vara suletud siibri tõttu täitus maja suitsuga ja tööle hakkas suitsuandur. Et kannatanu oli juba liiga palju vingu sisse hinganud, ei olnud ta enam võimeline hoonest väljuma ja kukkus köögiukse juures kokku.

Töötavat suitsuandurit kuulsid lähedal asuvas koolis üritusel viibinud noorukid Kevin Saar ja Rait Roosileht, kes teavitasid kiirelt täiskasvanuid. Eestis külas olnud, muidu Austraalias elavad Annika Altmäe ja tema sõber Steven Dunning läksid seepeale kontrollima, miks naabril suitsuandur töötab. Majani jõudes leidsid nad eest suitsu täis hoone ning toapõrandal lamava kannatanu.

Koos tõid Altmäe ja Dunning meesterahva majast välja ning avasid hoone aknad, uksed ja ahjusiibri. Värske õhu kätte toimetatuna tuli kannatanu teadvusele. Kohalejõudnud kiirabi kontrollis kannatanu seisundit ja andis talle hapnikku. Haiglasse toimetamist mees ei vajanud.  

Selle sündmuse puhul võib öelda, et töökorras suitsuandur, tähelepanelikud noormehed ning kiiresti reageerinud Annika Altmäe ja Steven Dunning päästsid tol ööl ühe inimese elu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz