Galerii: Roman Haavamägi 125

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 31

Skulptor Roman Haavamäe 125. sünniaastapäeva tähistati täna küünalde ja lilledepanekuga skulptori haual ning koogisöömisega linnagaleriis, kus poolteist nädalat tagasi avati näitus Haapsalu näo kujundanud skulptori loomingust.

Haavamäe sünniaastapäevaks olid Haapsallu tulnud tema tütar Helgi Daubare ning teisi sugulasi ja järeltulijaid, kes lisaks kalmistul käimisele tuvusid ka Haapsalu linnagaleriis ja raamatukogus avatud näitustega.  

Linnapea Urmas Sukles ütles Haapsalu metsakalmistul skulptori hauale küünlaid ja lilli asetades, et tunneb Haavamäega isiklikku sidet: „Kandsin tema jääkaru kaua mõtetes ja nüüd on ta seal meres tagasi,” ütles ta.

Haapsalu ja Läänemaa muuseumide juht Anton Pärn tõdes omalt poolt, et Roman Haavamäeta ei kujuta Haapsalut ettegi. „Oleme tänulikud selle pärandi eest, mida saame hoida ja teeme kõik selleks, et see mälestus oleks edasi kantud,” lubas ta.

Skulptori pojapoja Margus Haavamägi koostatud näitus „Noppeid loomingust” Haapsalu linnagaleriis on Roman Haavamäe sünniaastapäeva puhul täna avatud. Näitus ise jääb linnagaleriisse veebruari lõpuni.  

Arvo Tarmula videot vaata siit: https://www.youtube.com/watch?v=6-jNHhKkImg

Fotod: Arvo Tarmula

haavamägi1 haavamägi2 haavamägi3 haavamägi4 haavamägi5 haavamägi6 haavamägi7 haavamägi8 haavamägi9 haavamägi10 haavamägi11 haavamägi12 haavamägi13 haavamägi14 haavamägi15 haavamägi16 haavamägi17 haavamägi18 haavamägi19 haavamägi20 haavamägi21 haavamägi22 haavamägi23 haavamägi24 haavamägi25 haavamägi26 haavamägi27 haavamägi28 haavamägi29 haavamägi30 haavamägi31

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments