Ühisgümnaasium korraldab kevadel sisseastumis­katsed

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Leidi Schmidt

Läänemaa ühisgümnaasium korraldab märtsis sisseastumiskatsed, seni on riigikooli vastu võetud lõputunnistuse hinnete põhjal. 

„On oluline, et saaksime infot õpilaste kohta juba kevadel,” ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt (pildil) ja lisas, et pingeridu testide põhjal ei koostata. Siiani on ühisgümnaasiumis uusi õpilasi testitud kooliaasta alguses, septembris.

Põhikoolide õpilastele, kes tahavad haridusteed ühisgümnaasiumis jätkata, korraldatakse sisseastumiskatsed 22. märtsil. 

„Teeme neile testi matemaatikas, inglise ja vene keeles,” selgitas Schmidt. 

Seejärel on õpetajail aega töid rahulikult hinnata. Hiljemalt 15. aprillil saavad õpilased testitulemused teada. 

Ühisgümnaasiumi vastuvõtuvestlused on 20. ja 21. juunil. „Siis saame neid [märtsis tehtud] teste juba arvestada,” lausus Schmidt. „Arvan, et õpilastel on rahulikum suvele vastu minna.”

Läänemaa ühisgümnaasiumis käib õppetöö tasemegruppide kaupa. Tasemegruppides õpivad sarnase võimekusega õpilased. Matemaatikat, keemiat ja füüsikat õpetatakse neljas tasemegrupis. „Matemaatikas on neljas grupp see, kes on valinud kitsa matemaatika, laia matemaatika omad on omakorda jagatud kolmeks,” selgitas Schmidt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvamus
8 aastat tagasi

Läänemaa Ühisgümnaasium on väga lahe kool ja nagu artiklist selgub, pole mõtet õpilastel hirmu tunda nende testide ees.

no
8 aastat tagasi

Ära palun pea õpetajaid idiootideks, kes kohalkäimise eest hindeid panevad!

Lapsevanem
8 aastat tagasi

Õige ka, et testivad. Mõned on põhikoolis kohalkäimise eest hinded kätte saanud, kuid ei taipa mitte midagi. Ja siis ülejäänud haigutavad, nii kaua kui õpetaja neile miskit arusaadavaks suudab teha.

Milleks
8 aastat tagasi

Ja kui test ebaõnnestub, siis kuhu edasi need läänemaa lapsed saadate? Kunagi oli vähemalt kindel, et lapsed said kodukohas keskhariduse. Oleks savisaar vene keelt maininud, oleks koheselt eesti riigi vastane.

no
8 aastat tagasi

Kas õpilastel on veel vähe pingeid? Miks ei võiks edasi jääda lõputunnistuse alusel? Milleks seda lõputunnistust siis vaja on? Ja tõesti testivaldkonnad on ka üllatavad, eesti keelt nagu polekski olemas?

.
8 aastat tagasi

Matemaatika, inglise ja vene keel…. araabia keelt ei olegi. Eesti keel ei oma üldse mingit tähendust?