Kolm Läänemaa kirikut sai remondiraha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Toomi katus

Toomkiriku ühe poole katus saab sel aastal remonditud. Foto: arhiiv

 

Kolm Läänemaa kirikut sai riiklikust pühakodade programmist toetust – suurim summa läheb Haapsalu toomkiriku katuseremondiks.

Toomkiriku katuse remonti toetab pühakodade programm kolmandat aastat. Tänavu eraldati 100 000 eurot, mida on sama palju kui kahel eelneval aastal kokku. Haapsalu ja Läänemaa muuseumite juhi Anton Pärna sõnul saab tänavu katuse üks pool korda.  

Pühakodade progreammist eraldati veel 3976 eurot Lihula kirikutorni projekteerimiseks ja 1800 eurot Ridala kiriku võidukaare grupi ja vahevõre restaureerimiseks.

Programmist „Pühakodade säilitamine ja areng“ eraldati sel aastal 20 pühakoja remondiks 617 011 eurot, 14 pühakoja sisustuselementide konserveerimiseks 12 259 eurot, projektdokumentatsioonide koostamiseks 9516 eurot, signalisatsioonide ja piksekaitsete paigaldamiseks 3500 eurot ning pühakodade jätkusuutliku kasutamise valdkonna toetusteks 4000 eurot.

Taotlusi esitati kokku enam kui 3,2 miljonile eurole, kuid investeeringute eelarves oli välja jagada 660 486 eurot.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments