Välisturistide arv Läänemaal mullu vähenes

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vene laat

Hoolimata hoogsast püüdest meelitada Vene turiste Haapsallu, tuleb neid aina vähem ja vähem. ARVO TARMULA

 

Kuigi Läänemaa hotellides ja muudes majutusasutustes peatunud turistide hulk kasvas mullu, siis välisturiste ööbis maakonnas vähem kui aasta varem, selgub statistikaameti andmetest.

2014. aastal majutati Lääne maakonnas 76 858 turisti, neist 29 682 olid välismaalt.

2015. aastal majutati Läänemaal 83 976 turisti, neist 27 985 olid välismaalt.

Eestis tervikuna oli turismiäris sama trend.

2015. aastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 1,2 miljonit siseturisti, mis oli 2014. aastaga võrreldes 7 protsenti rohkem. Välisturiste peatus majutusettevõtetes 1,9 miljonit, mis oli 3 protsenti  vähem kui aasta varem.

Ligi kaks kolmandikku välisturistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Venemaa turistide arv vähenes ligi kolmandiku ja Soome turiste oli majutusettevõtetes 1 protsent vähem kui 2014. aastal.

Kahest naaberriigist saabunud turistide arvu vähenemist ei suutnud kompenseerida kaugemate riikide turistide arvu suurenemine. Läti turiste peatus majutusettevõtetes 2015. aastal 13 protsenti enam, samuti saabus rohkem turiste Saksamaalt, Leedust ja Suurbritanniast. Kogu aasta jooksul on suurenenud Aasia riikidest saabunud turistide arv.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kunn
8 aastat tagasi

Söögihinnad on võrreldavad Helsingi omadega. Kvaliteetne öömaja samuti võrreldav Helsingi hindadega. No mida siin vaadata on, parte või?
Neid on mujal ka.

rk
8 aastat tagasi

Hinnad kallid, vaadata vähe, head randa ka pole. alternative kuhu minna on 1000

?
8 aastat tagasi

Suur samm oleks juba kui trummi löövad ametnikest “arendajad” võtaks vaevaks huvi tunda mis põhjusel saksa ja inglise turistide arv tõuseb. Tegelikult mõistan ametnikke – inimene on loomult laisk ja ja kui siiani on lahtisest uksest sissemurdjaid piisavalt olnud siis ongi justnagu töö tehtud.

...
8 aastat tagasi

Olen eelmise kommenteerijaga täiesti nõus. Talvised reisid Peterburi on eelkõige mõningate vaheldus meie pimedasse talveaega. Käidud on eelnevalt seal juba kolm korda ja öelge, kes teab, kas siin on tekkinud koostöö Peterburi ettevõtjatega?

No
8 aastat tagasi
Reply to  ...

Kuula mõnelt reisimuljeid, saad ülevaate millega seal tegelikult tegeletakse.

Vastus
8 aastat tagasi

No statistika näitab ju ilusi et Läänemaa arenduskeskus, maavalitsus ja haapsalu linnavalitsus, eesotsas linnapeage, tegeleb kõige puhtamal kujul kelmusega. Selle lahendamine oleks prokuratuuri rida. Pererburi reis on kõige ehtsamal kujul ettevõtjate meelelahutuse ja visiitkaatide korjamise reis.

Ardi
8 aastat tagasi
Reply to  Vastus

Kes iganes sa ise oled, aga jutt on küll lolli oma.

Küsimus
8 aastat tagasi

Linnapea sõnad ja ametlik statistika ei lähe kuidagi kokku, siit järeldus, et linnapea vassib. Neid Peterburi, juba neljandat aastat, sõite õigustatakse sellega, et Venemaa turistide arv aasta-aastalt kasvab ja sellel on suur mõju linna delegatsioonil, kes seda linna külastab. Riiklik statistika aga näitab, et ainuüksi möödunud aastal vähenes idanaabrist meid külastajate arv tervelt 25%. Väga palju ju? Haapsalu linn võiks neid Peterburi turismifirmasid rohkem meelitada Eesti turismimessile, sest selle kaudu saaks rohkem Eestit ja selle varjus ka Haapsalut promoda.

Palivere elanik rootsis
8 aastat tagasi

Rongiliikluse taastamisega tuleks turiste nagu seeni pärast vihma.