0

ERR: vormsilanna kogutud klaasanumad lähevad Järvakandi klaasimuuseumi

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

34 Vormsi olavipäev

Vormsil elav Elle-Mall Koppelmaa on 35 aastaga kogunud ligi 130 Vormsiga seotud klaasanumat, millest vanimad pärinevad 19. sajandist, teatas ERRi Läänemaa korrespondent Juhan Hepner.

Vormsi naise kogu on niivõrd eriline, et tõmbas ka Eesti klaasitööstuse ajaloo talletamise eest hea seisva Järvakandi klaasimuuseumi tähelepanu. Elle-Mall Koppelmaa soov koguda Vormsi saarel kasutusel olnud klaasi sai alguse enam kui 30 aasta eest. Ühele põnevale esemele järgnes teine ja märkamatult olid aknalaudadel ja riiulitel omale kodu leidnud ligi 130 käsitööna valminud pudelit, purki ja kaussi, millest vanimad on pärit tsaariajast, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Minu jaoks on kõige huvitavamad need esemed, mida on kasutatud mitmel otstarbel. Kui mõnele asjale tuli mõra sisse, siis seda kindlasti ei visatud kohe ära, vaid püüti paigata ja kasutati mingil teisel eesmärgil," selgitas Koppelmaa. Naise kogu vastu tundis huvi ka Järvakandi klaasimuuseum, mille juhataja Allan Kima sõnul pakub see head läbilõiget sellest, mida vormsilaste majapidamises aegade jooksul vaja on läinud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz