0

Leht: Erki Holmberg – mees kolme presidendi taustal

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PM Erki Holmberg (urmas lauri)

Postimees, 5. veebruar 2016. Repro: Urmas Lauri

Erki Holmberg (41) on üks nendest presidendi kantselei töötajatest, kes on töötanud Kadriorus kõigi kolme taasiseseisvusaja presidendi juures. „Nüüd pälvib ta teenistuse eest Valgetähe IV klassi ordeni,“ kirjutas Anneli Ammas Postimehes.

Anneli Ammas meenutas, et Holmberg polnud veel 24aastanegi, kui ta 1998. aastal Tartu Ülikooli tudengina Lennart Meri juurde töövestlusele kutsuti.

Holmberg sattus presidendi kantseleisse küll juhuslikult, kuid kus võinuks noormees, kes juba 6. klassis huvi tundis maailma vägevate vastu, töötada? Ammas meenutas, et ajaloohuvilise noorena oli Holmberg juba 1986. aastal muinsuskaitse kaudu Eesti asja ajama hakanud. Ja koguma maailma riigipeade ja riigitegelaste autogramme. Esimese autogrammi saanud Holmberg USA presidendilt Ronald Reaganilt.

„See oli aeg, kus nii noori inimesi Eestis ka olulistele ametikohtadele võeti,“ meenutas Holmberg Kadriorgu jõudmist. Noormees võeti Kadriorgu siseosakonna juhatajaks ning selles ametis on ta püsinud kõigi kolme presidendi ajal.

Aga riigitegelaste autogrammide kogumise hobi on Holmbergil siiani. „1600,“ avaldab ta arvu, kui suureks on tema kogu kasvanud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz