Eesti on seni leidnud vaid ühe potentsiaalse pagulaskandidaadi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Italy Migrants Eritrean refugee pose for a group photo in front of an Italian Financial police aircraft which will take them to Sweden, at Rome's Ciampino airport, Friday, Oct. 9, 2015. The aircraft brings the first refugees to Sweden under the European Union's new resettlement program aimed at redistributing asylum-seekers from hard-hit receiving countries. (AP Photo/Andrew Medichini)

Pagulased Itaalias. ARHIIV

Itaalia on Eestile ümberasustamiseks pakkunud kaheksat põgenikku Eritreast, kellest on Eesti hetkeseisuga valmis vastu võtma vaid ühe naisterahva, kirjutas Postimees.

Eesti sideohvitser hakkab põgenikke otsima ka Kreekast. Probleemiks on see, et inimeste dokumendid ei ole olnud rahvusvahelise kaitsevajaduse hindamiseks ja julgeolekukontrolli tegemiseks piisavad.

Vaid ühe Eritreast pärit naisterahva dokumendid on korras ning Eesti kaalub tema vastuvõtmist. Politsei- ja piirivalveameti ning siseministeeriumi kinnitusel tegeletakse edasi ka ülejäänud seitsme toimikuga ja loodetakse saada lisainfot põgenike kohta. Reaalsuses on lootused seda saada väikesed.

Itaalias viibiva sideohvitseri Priit Põdra sõnul on pakutud kaheksast eritrealasest seitse mehed ja üks naine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vat
8 aastat tagasi

veab sel kandidaadil, sest nüüd hakkavad meie pabulalembsed ärimehed ja nende tibinatest hääletorud enampakkumisi tegema talle. eks ta siis vaatab,kes kõige rohkem pakub, selle juurde ka vastrajatud keskusesse ka lähebki lõimuma

Ahto
8 aastat tagasi
Reply to  vat

ma arvan et lähevad Uuemõisa,ja kähisev ootab ka,ta ootab koguaeg.

kunn
8 aastat tagasi

Naismigrantide vastu pole mul mitte midagi.
Mida rohkem neid siia tuleb, seda huvitavam.

just
8 aastat tagasi
Reply to  kunn

Aga Uusi juurde neid lubada ei tohiks,neid troppe juurde POLE kindlalt vaja,vahet pole mis värvi nad tulevad.

skeptik
8 aastat tagasi

Kindlasti on see paljude estlaste jaoks elu kõige õnnelikum hetk

hea huumor
8 aastat tagasi

Monty Python Estonian Rehepapp Special