0

Silmad lahti! Lihulas luusis ringi kahtlane kaubik

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lihula kaubik erakogu Siret ja Rando KeskkülaSama sinise kaubiku ja selle omaniku peale on varem kaevatud mitmelt poolt Eestist. Foto: erakogu

Pühapäeval postitas Lihula elanik Siret Kesküla Facebooki teate, milles hoiatas seal ringi sõitva kaubiku eest.

„Lihulas sõidab ringi sinine buss, peatub eramajade juures. Bussi juhtiv naisterahvas käis ilma loata ka meie hoovis. Kui küsisime, mida otsiti, siis vastas juht, kes ise kandis siniseid kummikindaid, et otsib autoremonditöökoda. Buss oli täis tuubitud kilekotte ja igasugu kraami. Asi ei tundunud õige, seetõttu teavitasime ka politseid. Lihulast suundus buss Pärnu suunas. Inimesed, hoidke silmad lahti enda ja oma naabrite vara suhtes!“

Siret Kesküla täpsustas Lääne Eluga rääkides, et ilma loata nende hoovi sisenenud naiselt läks aru pärima tema abikaasa Rando Kesküla, kes kaubikust ka foto tegi. Selle foto järgi tegid Keskküla teadet lugenud inimesed sõiduki numbrimärgi alusel kindlaks sõiduki omaniku, kelle nimi viis omakorda infoni, et naist on kümme aastat tagasi annetuste välja petmise eest kohtulikult karistatud aastase tingimisi vangistusega poolteiseaastase katseajaga.

Postitusele reageerisid Kesküla sõnul paljud inimesed, kes kirjutasid talle oma kokkupuudetest naisterahvaga, kes selle sinise kaubikuga ringi sõidab.

Toimunust politseid teavitanud Keskülaga võttis ühendust Haapsalu politseijaoskonna vanemkomissar ja piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal, kes ütles Lääne Elule, et sama naisterahva peale on eelmisel aastal tulnud sarnaseid kaebusi ka mujalt Eestist. Muuhulgas on ta püüdnud inimestele erinevaid esemeid müüa.

„Tundub, et on üks selline rändava mustlase eluviisidega naisterahvas. Igal juhul tasub tähelepanelik ja ise aktiivne olla ning sellistest asjadest alati politseid teavitada. Sest kui juhtub, et tegemist on tõesti kodanikega, kes on näiteks varguse peale väljas, võib sõiduki ja isikute kirjeldus hiljem abiks olla. Ka võib inimene oma plaanidest siis loobuda, kui saab aru, et teda on märgatud,“ rääkis Vichterpal.

Piirkonnapolitseinik avaldas Lihula Siret Keskülale ja tema abikaasale Rando Keskülale tegutsemise eest tänu. „Ikka on hea, kui inimesed selliseid asju tähele panevad ja meile teada annavad. Eks tihti on ju nii, et inimesed lihtsalt ei anna teada, kui midagi märkavad, kartuses, et siis peab hakkama politseile tunnistusi andma ja see toob endaga kaasa sekeldusi. Hea koostöö inimeste ja politsei vahel ongi ju see, mis tulemusi annab,“ ütles Vichterpal.

Ta tuletas aga meelde, et kindlasti tasub olla ettevaatlik delikaatsete isikuandmete sotsiaalmeediasse postitamisel. „Inimese nägu ja nime ei tasuks üles riputada, sest kui keegi kaebab, võib see võib kaasa tuua Andmekaitse inspektsiooni sekkumise,“ hoiatas Vichterpal, viidates sellele, et sõiduki omanik ei pruugi alati konkreetse juhtumiga seotud olla.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ny
ny

nüüd juba Elvas

jee
jee

Sinise bussiga pätid ei teadnud lihtsalt, et pommiaugust nimega Lihula pole midagi varastada.

Ardi
Ardi

OI kui kasulikud kommentaarid sellele ariklile!

Karuott
Karuott

HAAPSALU hoiab jah madalat profiili…meie joome Walterit ja unistame Sambukast,serverikeskusest ja helgest ülehomsest…

Kübe
Kübe

Aga meie joome ikka edasi…..

Murelik
Murelik

1Alles kimasid noorukid ringi ,aga paar venda sõitis vastu posti end segi ja nüüd sellel rindel rahulikum …2.Eelmine aasta üks segane peksis klaase mööda lihulat sisse3 Nüüd on vargad ka kohal…

Selma
Selma

Peale selle LUUSIB ringi sinine väikebuss ,olge ettevaatlikud !

oh silmad
oh silmad

Lihulas käivad nüüd kõik ringi ,silmad lahti ! Vot on vaatepilt !

wpDiscuz