Ridala vald kavatseb tänavu investeerida 2,3 miljonit eurot

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Uuemõisa loss. Foto: Arvo Tarmula

Uuemõisa loss

Uuemõisa lossi Tallinna-poolse ehk idatiiva tahab vallavalitsus veel sel aastal korda teha. ARVO TARMULA

Ridala vallavalitsus on esitanud volikogule eelarve eelnõu, milles on investeeringuiks ligi 2,3 miljonit eurot. Mullu investeeris vald ligi 385 000 eurot.

Suurema osa investeringurahast moodustab 1,6 miljonit Uuemõisa idatiiva kordategemiseks. Miljoni loodab vallavalitsus saada Uuemõisa Teenuse müügist, puuduolev 600 000 on kavas laenata.

Teine suurem invetseering on Uuemõisa pargi kordategemine. Selleks on kavandatud 410 000 eurot. Pargi korrastamiseks sai vald ühtekuuluvusfondilt toetust ligi 350 000 ja keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) ligi 62 000 eurot. Vallavanem Toomas Schmidt ütles, et hange on ette valmistatud, aga enne kui see välja kuulutada, peab KIK dokumentatsiooni heaks kiitma.

Valla teede korrashoiuks on kavandatud 100 000 eurot. Uuemõisa lasteaia-algkooli tuletõkkeuste tarvis on 21 000, Jõõdre mänguväljaku rajamiseks 20 000, Ridala spordihoone projekteerimiseks 30 000 eurot.

Topu sadam saab vallalt 10 000 eurot. Uuemõisa ühisveevärki investeerib vald 55 000 eurot, hajaasustuse programmi 28 110. Mäemõisa pargi spordiraja valgustusele läheb 10 000 eurot.

Sellise kava on vallavalitsus esitanud teisipäeval kogunevale volikogule, kus valla tänavuse eelarve eelnõu läheb esimesele lugemisele.

Eelnõu kohaselt on valla põhitegevuse tulu 3,2 miljonit eurot, sellest moodustavad maksud 2,2 ja toetused 921 000 eurot.

Vallavalitsus prognoosib, et maksutulu on tänavu 7,2% mullusest suurem.

Põhitegevuse kulu on 3,1 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
on+aeg.
8 aastat tagasi

Sukles pole kunagi tervet Ridalat soovinud,teda huvitab Uuemõisa kuni Rohukülani välja. NII,et RIDALA!OLGE TUBLID ja tehke oma tegemised enne ära ,kui Haapsalu teil naha üle kõrvade tõmbab!

ehee
8 aastat tagasi

Ridalale on ühinemist vaja,et kuuluda 5000 pealise KOVi hulka. Haapsalu saab ikka hakkama. Uuemõisa hoone kordategemine on hea. Kui mingi suurvald tuleb,saab suure vallavalitsuse sinna paigutada. Ma ei usu,et põhikool tuleb,kuigi see on mõistlik.

Supervisor
8 aastat tagasi

Aga kiltsi tööstuspark? Ei sentigi?

To supervisor
8 aastat tagasi
Reply to  Supervisor

Kaeva oma raha parem maasse, äkki hakkab kasvama. Kiltsi tööstusopark on küll väga viimane koht, kuhu tasuks investeerida.

pt
8 aastat tagasi

Ridala peaks võtma niipalju laenu kui võimalik on ja kõik oma soovid ellu viima . Peale ühinemist ei anta neile ju nema midagi. Aga siis tekib küsimus kas Haapsalu neid enam tahab?

Tont.
8 aastat tagasi

Oma valda tuleb investeerida, aga kas Sukles ja Suur lubavad? Need sajad tuhanded on ju Haapsalusse peale sundühinemist ära planeeritud.Nagu enamus kõigi sundliidetud valdade eelarvetest.

Oeh..
8 aastat tagasi

Keegi on vist mõistuse kaotanud. Mõisahoone kordategemine maksab ju 2,8 miljonit. Ehk kust ja millal tuleb ülejäänud 1,2 miljonit? Mõis ei saa ju korda ja osa hoonest jääb ikka kehva seisu.
https://online.le.ee/2015/05/29/uuemoisa-rahvas-kogub-kooli-toetuseks-allkirju/