Läänemaa teenetemärgi saab Koidula Sildre

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sotsiaalmaja 20. juubel, koidula Sildre. TarmulaKoidula Sildre (vasakul) Haapsalu sotsiaalmaja 20.juubelil mullu oktoobris. Foto: Arvo Tarmula

Tänavu saab Läänemaa kõrgeima autasu ehk Läänemaa teenetemärgi Koidula Sildre – pensionäride maakondliku ühistegevuse käivitaja ning tuntud ja tunnustatud agronoom, kes ligi 30 aastat Läänemaal valdkonnajuhiks oli, teatas maasekretät Kristel Jupits.

Lääne maavanem Neeme Suur annab Läänemaa teenetemärgi nr 009 proua Koidula Sildrele – ühiskondlikult aktiivsele kodanikule, MTÜ Läänemaa Pensionäride Ühenduse asutajale ja juhatuse liikmele. Koidula Sildret on iseloomustatud kui tarka ja töökat ning väga hea huumorisoonega daami, kes on mitu aastakümmet edendanud piirkondlikku ja kohalikku elu ühendades pensionile jäänud inimesi.

Koidula Sildre ise on öelnud: “Kui asja on vaja teha ja see pole võimalik, siis teeme lihtsalt ära“. See iseloomustab hästi hakkajat värsket teenetemärgi omanikku.

Teenetemärk antakse üle 23. veebruaril maakondlikul vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul.

Läänemaa teenetemärk antakse Lääne maakonna arengule silmapaistva töö ja tegevusega kaasa aidanud ning maakonnale tunnustust toonud inimestele. Sellel aastal antakse vapimärki välja neljandat korda.

Varasemalt on teenetemärgi pälvinud Ülo Kalm, Lehte Ilves, Zemfiira Tammik, Endel Vooremaa, Lembitu Tverdjanski, Tiit Salumäe, Sulev Saareväli ja Mati Mandel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments