Peaminister kaalub toetust vehklemishallile

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Taavi Rõivas Haapsalus 106

Taavi Rõivas. URMAS LAURI

Peaminister Taavi Rõivas tahab, et Haapsalu rahataotlust vehklemishallile tõsiselt kaalutaks, kinnitades oma poolehoidu spordialale. 

Haapsalu linnapea Urmas Sukles saatis jaanuari alguses peaministrile kirja, millega taotleb Haapsalu linn valitsuselt vehklemishalli tehnilise lahenduse tarbeks 350 000 eurot. Vehklemishall ehitatakse valmis selle aasta sügiseks ja halli ehituse esialgne eelarveline maksumus on umbes 1 400 000 eurot. See summa tuleb Haapsalu Spordibaasidel pangast laenuks küsida. „Kui riik annaks 350 000 eurot vehklemishalli tarvis juurde, oleks see väga suur abi,” põhjendas Sukles taotluse esitamist.

Linnapea eelmise aasta sügisel saadetud kiri kultuuriministrile jäi vastuseta. Seekord on Sukles kindel, et peaminister talle vastab.

Esimesena vastas Rõivas Lääne Elu päringule. „Hoian Eesti vehklejaile rahvusvahelistel võistlustel alati pöialt. Ei ole kahtlustki, et Haapsalul on meie vehklemisajaloos kandev roll,” ütles Rõivas. Peaminister kinnitas, et suhtub Haapsalu vehklemishalli tehnilise varustuse eelarvetaotlusse sümpaatiaga.

„Palun kultuuriministril see projekt järgmise aasta eelarve tegemise ajaks põhjalikult läbi töötada,” teatas peaminister.

Oma sõnalist toetust Haapsalu linna initsiatiivile kinnitati ka kultuuriministeeriumist ja vabandati, et Haapsalu linnapeale vastuse andmine on veninud. „Kultuuriministeerium leiab endiselt, et vehklemine on eesti spordi arengu seisukohast väga perspektiivikas ja oluline ala,” märkis kultuuriministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Meelis Kompus. Tema sõnul näeb ministeerium võimalust arutada taotlust riigieelarve strateegia 2017–2020 arutelu käigus koos teiste laekunud investeeringutaotlustega.

„Kõikide investeeringutaotluste asjus langetab otsused vabariigi valitsus riigieelarve menetlusprotsessi käigus. Riigieelarve strateegiat arutab valitsus aprillis ja selleks me palume esitada Haapsalu linnal ministeeriumile vormikohane investeeringutoetuse taotlus,” ütles Kompus.

Sukles selgitas, et linnavalitsus ei saanud rahataotlust teha enne, kui projekt ja kindlustunne olemas, et hall kindla aja jooksul valmis tehakse. „Nüüd oleme projektiga ühele poole jõudnud ja sel nädalal otsustab volikogu ka rahastamise. Loodame, et investeeringutoetus makstakse meile järgmisel aastal, et saaksime osa laenust tagasi maksta,” ütles Sukles ja kinnitas, et investeeringutaotlus saadetakse kultuuriministeeriumi poole teele lähiajal. Linnapea lisas, et nagu varasem näitab, pole valitsus väga head ideed rahastamata jätnud.

Esmaspäeva lõunal teatas kultuuriministeeriumi spordiosakonna nõunik Margus Klaan Suklesele, et toetuse saamine 2017. aasta eelarvest ei ole välistatud, kui vehklemishall valmib tänavu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen
8 aastat tagasi

Tahtsime parimat,aga làks nagu alati. Selle raha eest tehakse mošee. ?

Lauri
8 aastat tagasi

Rõivas peab tegema kõik endast sõltuva et juutide rahavõim ja piiblikord jääks Eestis püsima täpselt nii nagu Rosimannus ja Miihael käsivad.

miks
8 aastat tagasi

see laululuige rahapuu saaki ei anna, korjaks sealt eurosid nagu veetorni eest helkuripuult, äkki on vanaema mingi varanduse jälle leidnud ja kingiks kena zestina linnale, taavikesel niigi suured võlad kaelas, mida siin kaaluda ja pole neid kaalukodasigi enam