0

Rohukülas läbi jää vajunud auto tõmmati kaldale

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ööl vastu eilset vajus Rohuküla lähistel auto läbi jää, täna öösel tõmmati auto kaldale.

Häirekeskus sai 12. jaanuaril kell 00.36 teate, et Rohuküla sadama juures on auto umbes 100 meetri kaugusel kaldas läbi jää vajunud. Teataja sõnul inimeste elud ohus polnud ja sõiduk toetus ratastega põhja. Sõidukit juhtinud 24aastane mees oli kaine ja läks enda sõnul jääle soovist proovida jää paksust.

Avatud ustega Volkswageni maastur Touareg oli eile pärastlõunaks jäässe külmunud. Merevesi ulatus üle heledast nahast juhiistmete.

Päästetööd algasid eile õhtul kell kuus ning kella kahe paiku öösel oli auto kaldal. Kokku oli päästetöödel abiks umbes viisteist inimest ning mitu autot, ütles autoomanik täna lõuna paiku Lääne Elule.

Esimese hooga lõhuti jää auto perimeetrist lahti ning saeti lahti ka kaldaletõmbamistee. Üks maastur tõmbas läbi jää vajunud autot vintsiga ning kaldalt hoidis veoauto tõmbajat teise vintsiga paigal.

Täna autot takseerinud omanik ning temaga koos läbi jää vajunud sõbrad ütlesid, et tulid päevavalges uudistama, millises olukorras ööpimeduses kaldale sikutatud sõiduk on.

"Tahame leida sooja garaaži, kuhu auto sulama viia," lausus omanik. Siis saab täpsemat plaani pidada, mida autoga ette võtta. Mootor oli küll osaliselt vees, kuid vett mootorisse tunginud siiski pole, teadis üks reisikaaslane rääkida. Autost võib veel asja saada, kuid ilmselt on elektroonika küll merevees loksumisest kahjustada saanud, nentis teine noormees.

Politsei tuletab meelde, et hoolimata külmadest ilmadest on piirkondi, kus jää paksus pole piisav, et seal peal kõndida või sõiduvahenditega liikuda. Sõiduautodega soovitame liikuda jääl vaid selleks ette nähtud ja kontrollitud jääteel. Lääne prefektuuri haldusalas on avatud ametlik jäätee Noarootsi ja Haapsalu vahel.

Fotod: Urmas Lauri

Auto päästmine merest 149 (1280x853) Auto päästmine merest 161 (1280x719) Auto päästmine merest 162 (1280x719) Auto päästmine merest 164 (1280x853) Auto päästmine merest 170 (1280x853) Vaata pilte ka siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz