Tallinna skandaalid pikendavad Haapsalus sõidueksamijärjekorda

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

politsei lumi auto

Haapsalus ulatub sõidueksami järjekord veebruari algusse.ARVO TARMULA

Pärast seda kui Tallinnas jäid sõidueksami eest altkäemaksu võtmise või vahendamisega vahele seitse eksamineerijat kümnest, hakkasid maanteeameti Haapsalu teenindusbüroos eksamijärjekorrad pikenema.

Praegu on Haapsalus eksamijärjekord umbes kolm nädalat ja ulatub veebruari algusse.

„Nii pikka järjekorda pole varem jaanuaris ja veebruaris olnud,” ütles Haapsalu teenindusbüroo juhataja Mati Tereping. „Järjekord hakkas tekkima, kui Tallinnas jäid eksmaineerijad altkäemaksuga vahele.”

Terepingi sõnul on Tallinnas eksamijärjekord kaks korda pikem ja osa inimesi otsibki mujalt kiiremat võimalust juhiluba saada.

Haapsalus jõuab üks põhikohaga eksamineerija vastu võtta kuni kuus B-kategooria eksamit päevas. Neljapäeva võetakse vastu viis eksamit. Kolmapäeval on eksamineerija Hiiumaal ja siis Haapsalus eksamit anda ei saa.

Kui palju on Haapsalus eksamijärjekorras mujalt tulnuid, ei oska Tereping öelda, sest see selgub alles eksamil, millise autokooli on juhiloa taotleja lõpetanud. Peamiselt taotletakse esmast juhiluba, aga on ka juhtimisõiguse taastamist.

Mullu oktoobris selgus, et nelja Tallinna liiklusregistri eksamineerijat kahtlustatakse sõidueksamite eest altkäemaksu võtmises ja ühte altkäemaksu vahendamises. Peale selle kahtlustati veel kaht isikut altkäemaksu vahendamises. Maanteeameti Tallinna büroos töötas tol hetkel kokku kümme eksamineerijat. Maanteeameti kodulehe andmeil oli eksamineerija põhipalk tunamullu 1075 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
8 aastat tagasi

“Kui vahe sisse jätta, tekib ebakindlus, mis eksamil ei pruugi kasuks tulla” Autokooli lõpetanu/eksami sooritanu peab osalema edaspidi liikluses ning vahe eelmise sõiduga võib ka aasta olla. Mida te hindate siis seal, eksami sooritamist või sõiduoskust/oskust liikluses hakkama saada? See märkus, et papad-mammad kukuks viie minutiga liiklusest läbi, näitab muidugi eksamite taset. Papa-mamma, kes sõidab vigadeta ja õnnetusteta aastakümneid, kukub siis läbi mispärast? Et sõita ei oska? Või ei oska eksamil käituda, mida te ootate ja eeldate? Tundub, et autokool ei valmista inimest juba ammu mitte liikluseks ette vaid selleks, kuidas eksam läbi saada. Kuidas kooli lõpetanu edaspidi liikluses hakkama… Loe rohkem »

Anonüümne
8 aastat tagasi

Kui autikooli lõpetanu peab ootama mingi kuu aega järjekorras siis vist jääbki lubasi tegema või kuidas

Kunagi asjade sees olnud...
8 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Juhtimisõigus ei ole inimõigus…
See tudeng, kes kuu aega järjekorras ootab peab oma ettevalmistust jätkama ehk pidevalt sõidutunde võtma. Kui vahe sisse jätta, tekib ebakindlus, mis eksamil ei pruugi kasuks tulla. Proovige kindlasti sõita veel eelmisel päeval ennem eksamit või ka samal päeval ennem eksamit ja kindlasti sõiduõpetajaga (kuulge, te papad-mammad, kes teid hirmsasti juhendavad – kukuksid esimese viie minutiga eksamilt läbi, mida nad veel Teile õpetada suudaksid…). Ps! Ma ei ole autokooli õpetaja…