Vormsi jääteeks on jää veel liiga õhuke

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

 

Vormsi jäätee

2013. aastal võis Vormsi jääteel kohata isegi jalgrattureid. ERAKOGU

Eelluure on näidanud, et Vormsi jäätee tarvis on jää kohati veel liiga õhuke, ütles maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla.

„Ootame pakase tulekut,” ütles Vaidla. „Merel on kaas peal, aga jääd on kohati alla 10 sentimeetri.”

Vainola sõnul sajab lund aina juurde, aga paks lumi takistab jää paksenemist. Vaja oleks paar nädalat 15-20kraadist külma, siis võiks suurele merele jäätee rajamine kõne alla tulla.

„Igal nädalal jälgime, mis jää teeb,” ütles Vaidla.

Vaidla ütles, et on 25 aastat maanteeametis tööötanud ja selle aja jooksul ei ole jäätee rajamine kunagi raha taha jäänud.

Oleme jäätrasside ettevalmistamiseks valmis, annaks ainult jääd ja külma,” ütles Vaidla. Tema sõnul on inimestel arusaam, et maanteeamet ei taha jääteed teha ja sellepärast valetab ning vassib.

„Raha on olemas, tahtmine ka, kui on võimalus jääteed teha,” ütles Vaidla. Et jäätee on maantee jätk, ei saa seal olla mitte mingit riskikohta. Kui on ka üksainuke nõrk koht, jääteed avada ei saa.

„Uskuge mind, kui võimalus on, rajame selle,” kinnitas Vaidla.

Vormsi vallavanem Tanel Viks ütles, et läinud laupäeval on Vormsi mehed kergemate sõidukitega jääd proovinud, aga jää ei kandnud. Mõnel kohal on jääd vaid mõni sentimeeter. Vesi on soe ja kuigi pealt külmetab, alt vesi sulatab.

„Seis on nadi, isegi jalgsi ei ole keegi üle läinud,” kinnitas Viks.

Mullu Vormsi jääteed ei avatud, 2014 oli jäätee lahti 30. jaanuarist 14. veebruarini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tallinalne
8 aastat tagasi

huvitav kus see pilt ülesse sai kus mina peal olen

Metsaelanik
8 aastat tagasi

Seniks saab jääteed vaid rüübata…