Riigikohus: juhiloa aegumine ei tähenda sõiduõiguse puudumist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Riigikohus tegi möödunud nädala reedel otsuse, et aegunud juhiloaga sõitmine ei tähenda sõiduõiguse puudumist, vaid üksnes seda, et dokument jäi õigel ajal uuendamata, kirjutab Eesti Ekspress.

Senine praktika oli vastupidine: kehtetu juhiloaga sõitmist peeti juhtimisõiguse puudumiseks ja see tõi kaasa karmi karistuse.

Kõik muutus aga seejärel, kui liikluspolitseinikud kontrollisid mullu ühel juuliööl Tallinna kesklinnas mersuga ringi sõitnud Werner-Erich Kullat (30). Tema juhiloa kehtivus oli lõppenud kolm nädalat varem. Politsei menetleja karistas meest 240eurose trahviga – tema juhtimisõigus oli peatunud.

Kulla vaidlustas karistuse. Teda esindanud vandeadvokaat Aadu Luberg teatas, et juhtimisõiguse peatumine ei tähenda juhtimisõiguse puudumist – autojuhtimine oli vaid ajutiselt keelatud. Tema klient jättis vaid juhiloa pikendamata.

Maakohus jättis karistuse jõusse, riigikohtus sai Kulla aga võidu.

Loe pikemalt Eesti Ekspressist.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments