Rakvere lihakombinaadi amoniaagiõnnetuses hukkus inimene

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

päästeamet logo

Täna hommikul oli Lääne-Virumaal asuvas Rakvere lihakombinaadi kompressoritsehhis raske tööõnnetus, milles hukkus üks ja vigastada sai kolm inimest, teatas päästeamet.

Häirekeskus sai täna kell 10.48 teate, et Rakvere lihakombinaadi kompressori tsehhis lekkis mahutist ammoniaaki. Hukkus keskealine ammoniaagi külmutusseadmete masinist, kes oli töötanud selles valdkonnas terve elu.

Vigastada sai kolm inimest, kellest üks viidi haiglasse ja kahele anti esmaabi kohapeal.

Päästjad sulgesid ammoniaagileke kella 11.15ks, elanikkonnale ohtu ei ole. Sündmuskohale saabunud Kohtla-Järve päästekomando päästjad riietusid keemiasukeldumisülikondadesse ning sisenesid lihakombinaadi hoonesse ohutsooni olukorra kontrollimiseks. Päästjad selgitasid välja, et mahutist ammoniaaki ei leki ning ohtu ei ole.

Esialgu on teada, et tegemist oli külmtootmiskompressori tšehhis masina tavapäraste hooldustöödega, mida teostasid pika töökogemusega spetsialistid. Täpsemad õnnetusega seotud asjaolud selgitab uurimine.

Õnnetust uurib edasi HKScan Estonia koostöös tööinspektsiooni ja politseiga ning täpsem info selgub, kui uurimine on läbi viidud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
8 aastat tagasi

väga kahju…