Jaanus Karilaid peaministri agendast: brežnevlik juhtimisstiil jätkub ja stagnatsioon süveneb

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Taavi Rõivas (7)Peaminister Taavi Rõivas. Foto: arhiiv

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et peaminister Taavi Rõivase aastalõpu intervjuud kinnitavad veelkord Reformierakonna stagnatsioonipoliitika ning hirmutamistaktika jätkumist.

“Taavi Rõivase viimased kaks intervjuud — Eesti Päevalehele ning Eesti Televisioonile — kustutasid selgelt nende inimeste lootuse, kes ootavad valitsuselt Eesti poliitika muutmist,” ütles Karilaid. “Jätkatakse samasugusel brežnevlikul kursil, kus räägitakse, et riigil on parim võimalik valitsus ja igasugused alternatiivsed lahendused tembeldatakse rumaluseks, oskamatuseks, isegi riigivastasuseks. Reformierakond on uskuma hakanud, et nemad võrduvadki ainsa poliitikaga, mis tohib Eestis valitseda.”

“Oleme täna seisus, kus peaministri portfelli hoidval erakonnal puuduvad ideed, kuidas panna riigi majandus kasvama ning parendada inimeste elujärge. Ainsaks hoovaks, millega veel riiki juhitakse, on Keskerakonnaga hirmutamine. Seda on juba kurb vaadata, kuidas peaminister külvab ühiskonda vaenu ja hirmu,” rõhutas Keskerakonna aseesimees.

Karilaid nentis, et peaministri väited muutuste ebavajalikkusest ja rahva suuremast pingutamise vajadusest mõjuvad piinlikult.

"Praegusel kursil ei ole võimalik saada jõukaks põhjamaaks, selleks on vaja olulisi muudatusi maksu- ja sotsiaalpoliitikas, oluliselt suuremaid investeeringuid teadusesse ja innovatsiooni. Selleks on vaja muutuseid," rõhutas ta.

Karilaiu sõnul on täiesti ebaloogiline samal ajal rääkida, kuidas rahvas peab rohkem pingutama. "Eesti inimesed on niigi kõikides kriisides ja rasketes olukordades käitunud rahumeelselt ja üha pingutanud. Kui valitsus ei kavatse aga oma poliitikat muuta, vaid seisab paigal, millises suunas peab siis rahvas pingutama?" pahandas poliitik.

Karilaid nentis, et kahjuks ei tulnud ka ühtki kriitikanoolt selle kohta, mis on toimunud riigiettevõtetes, olgu selleks siis Estonian Air või Eesti Energia ja ka Tallinna Sadama teemast distantseeris peaminister end nobedalt. Samuti ei saa Karilaiu sõnul kuidagi nõustuda väitega, et peaminister ei peagi olema otsustaja rollis. "Peab ikka küll! Seepärast ongi valitsusel juht, pea minister,” rõhutas Karilaid.

“Rõivas on andnud selgelt mõista, milliseks kujuneb 2016. aasta: brežnevlik juhtimisstiil jätkub ja stagnatsioon süveneb. Ning rahva hirmutamine Keskerakonnaga jätkub samuti täie hooga. Kahju, et peaminister ei suutnud üllatada millegi positiivsega,” ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taat
8 aastat tagasi

Karilaid tunneb Edgari juhtimisstiili ära.

ats
8 aastat tagasi

Olgu või Keskerakond, olgu või vanakurat ise ,põhiline ,et ref kaoks. Karilaid on palju paska tootnud elus ,aga praegu räägib juba asjalikumalt.

virr-virr ainul
8 aastat tagasi
Reply to  ats

Hirmutav ettepanek, et saagu või sitem, aga ikka on vaja asendajaid refile. Saamegi sel juhul sitema, hullema, kiuslikuma ja vähem turvalise Eesti.

Valdo
8 aastat tagasi

Tere Mina tagasi.
Lugupeetud inimene, kellele Minu arvamus korda läheb.
Olgu või EKRE, muutus seegi.

juss,+60+aastat+Haapsalu+elanik
8 aastat tagasi

Tea, kas Etkar on Karilaiule kamanda andnud? Kloun!

kaido
8 aastat tagasi

Jube naljakas on lugeda karilaiu juttu kui selle kamba juhitavas tallinnas toimub pidev sahkerdamine. Reform ei ole kübedki parem aga see breznevi jutt ajab naerma see nende savisaar ongi juba nagu brezev räägib ka juba samamoodi tervis on endal halb annaks teistele võimaluse aga ei võim on nii magus et ega ta enne ei lahkugi kui nagu breznev jalad ees.

Valdole
8 aastat tagasi

Keda sa siis veel mõtlesid? Muutused ei tule iseenesest. Mõtlesid ehk EKRE-t siis? Muid valikuid eriti vist ei ole.

Valdo
8 aastat tagasi

Tore, et minu arvamus korda läheb. Aga, kus ma mainisin, et muutuseid peab tegema Keskerakond ? Lihtsalt pime on see, kes ei suuda näha alternatiivi.

auuu - - uuuu
8 aastat tagasi

Kuule Karilaid sa ära ilusta siin olukorda. Nagu võimalus tekkib nii lööte Refiga käed. Suklesega on juba algust tehtud. Meil valitseb kõige ehtsam Stalinism ja käib ISAMAASÕDA. Karilaid sa kirjutas see enda ajude vahele ükskord. Mei ääremaad on varemeid täis. Täiemõõduline küüditamine käib edasi. Sõjapõgenike arv on katastroofiline. Rahvas vaatab mokk töllakil pealt ja maksab selle kõik kinni ka veel. Tehke silmad lahti ükskord.

näib igatsus
8 aastat tagasi

Kusagil pole seda Brežnevit rohkem, kui keskerakonnas.

Valdole
8 aastat tagasi

Vajab, vajab, vajab….. kajab nagu tühi hääl kõrbes. Kümme aastat tagasi oli ka keskerakond koalitsioonis ja millega nad siis hakkama said? Täna juhib keskerakonda sama vaim ja loota, et selle seltskonnaga midagi muutub on väga naiivne.