LOETUIMAD LOOD 2015. Linnamajanduse nõukogu vallandas juhataja Koit Vare

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avaldame 2015. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

 

16. juuni 2015

Lääne Elule teadaolevalt vallandas Haapsalu Linnamajanduse nõukogu esmaspäeval juhataja Koit Vare.

Vare juhtis ettevõtet 2006. aastast alates.

Millised on etteheited Varele, pole täpselt teada. Väidetavasti läks Vare vastuollu reformierakondlastega, kes on huvitatud Haapsalu kinnisvaraärist. Haapsalu Linnamajanduse nõukogu juhib aselinnapea Peeter Vikman.

Vare saatis teisipäeva õhtul ajakirjandusele pöördumise, milles märkis, et ettevõtte uueks juhiks saab Alo Lõps. Lõps on Reformierakonna liige, Haapsalu volikogu liige, kes hiljuti sai Haapsalu Linnamajandusest lahutatud uue linnaettevõtte Haapsalu Linnahooldus juhiks.

Vare viimane tööpäev ettevõttes oli teisipäeval. Kui Lääne Elu ajakirjanikud väisasid teisipäeva pärastlõunal Haapsalu Linnamajanduse kontorit, valitses seal tühjus. Kontoriuks oli avatud, kuid ühtegi inimest kontoris ei olnud.

 

Vare saatis teisipäeva õhtul ajakirjandusele järgmise pöördumise:
Teatan käesolevaga, et Haapsalu Linnamajanduse AS nõukogu on otsustanud mind tagasi kutsuda ettevõtte juhatusest. Lähtudes kokkulepitust pean käesoleva pöördumisega vajalikuks teatada, et minu tagasikutsumise motiive selgitab nõukogu, et vältida asjatuid spekulatsioone.

Minu tagasikutsumise otsus võib tunduda mõnevõrra ootamatu, kuid on asjatundjatele siiski mitte väga suur üllatus. Tänu ettevõtte käivitajatele ja arendajatele on mul au olnud olla üks Haapsalu Linnamajanduse AS juhatajatest. Igaühel meist on olnud omad tegevuseesmärgid, mis on otseselt kajastunud ettevõtte tulemustes. Haapsalu Linnamajanduse AS on täna hästi toimiv ja monoliitse ühtekuuluvustundega kollektiiviga ettevõtte, kelle pühendunud ja kõrge professionaalsusega töötajaskonnale olen siiralt tänulik 110 kuulise tulemusliku koostöö eest. Leian, et väljakujunenud töörütmiga ning juba eduka ettevõtte juhi kohuseid täites tuleb endale seada reaalselt saavutatavaid eesmärke.

Möödas on ajad, kus äritegevuse kasumlikkust sai üleöö mõõta sadades kasvuprotsentides. Minu eesmärgid olid: eelkõige suurendada ettevõtte töö efektiivsust, tagada maksimaalne teenuste kvaliteet, maksimeerida võimaluste piires kasumlikkust ning parandada ettevõtte infrastruktuuri olukorda, et luua ettevõttele konkurentsieeldused 21. sajandil väljakujunenud haldus- ja heakorraturul edukaks toimetamiseks. Täna saan kinnitada, et need ülesanded on suures osas täidetud ning tulemused ka kõigile näha. Haapsalu Linnamajanduse AS on võitnud Äripäeva Kinnisvarahooldajate TOPi, mullu oli Haapsalu Linnamajandus Haapsalu linna tulusaim ettevõte.

Nüüd on olukord Haapsalu Linnamajanduse ümber muutunud ning ettevõte jõudnud varasemaga võrreldes uude arengujärku. Ettevõtte omanikel ja uutel juhtidel on vaja otsustada millisel määral ning mis suunas edasi areneda Olen rõõmus, et lahkun ettevõttest teadmisega, et saan anda juhtimise üle faasis kus on loodud valmisolek uueks arenguhüppeks. Seda võimalust asub teostama uus energiline juhataja Alo Lõps.

Olen pidanud viimase viie aasta jooksul korduvalt vastama eitavalt erinevatele vahel üsna ahvatlevatele tööpakkumistele. Kätte on jõudnud aeg seda olukorda muuta. Seda enam, et lõppude lõpuks on viimane tööperiood minu elus pikim ühes kohas töötamise aeg alates 1990. aastast. Planeerin alates sügisest asuda uuesti üle vaatama omi valikuid ja uusi võimalusi.

Palun kõiki mõistvalt suhtuda sellesse, et loen oma pöördumises toodud seisukohad ammendavaks ning ei kavatse edaspidi anda täiendavaid asjasse puutuvaid lisakommentaare.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments