1

Arvo Tarmulale anti üle Püha Johannese koguduse teenetemärk

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänasel johannesepäeva jumalateenistusel anti fotograaf ja kroonik Arvo Tarmulale EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärk. 

"Me ei teaks linna viimaste aastakümnete elust midagi kui meil poleks Arvo Tarmulat. Olgu see sündmus päeval või ööl. Kui Tarmulat kohal pole, on midagi korrast ära," ütles piiskop Tiit Salumäe koguduse teenetristi üle andes. 

"Inimesest peab jälg maha jääma ja minu jälg on need pildid ja see kroonika, mida olen 40 aasta jooksul pildistanud," sõnas Tarmula teeneteristi vastu võttes.

Oma tänakõnes ütles Tarmula, et toomkirik ja linnus on kindlasti üks enimpildistatud objekte. "Siin käivad kõik tähtsad inimesed alates kuningatest ja siin toimuvad kõige tähtsamad sündmused," ütles Tarmula. Ta lubas, et koostöö kogudusega jätkub edaspidigi.

Arvo Tarmula on 14. koguduse teenetemärgi kavaler. 

Evangelist Johannes, kelle päeva täna tähistatakse, on ka Haapsalu linna ja Lääne maakonna kaitsepühak. "Püha Johannes on Haapsalu linna 2015. aastal hästi hoidnud," ütles linnapea Urmas Sukles. "Kahjuks suures ilmas need asjad nii head ei ole. Suur ilm on ärev ja see ärevus on jõudnud ka Eestisse ja Haapsallu," jätkas linnapea. 

Suklese soovis, et oleks rahu, sest praegusel ajal on rahu isegi tähtsam kui tervis. 

Piiskop Salumäe aga soovis linnale, mille sümbol on kotkas, kõrget lendu.  

Fotod: Merilin Kaustel-Lehemets

Johannesepäev toomkirik 01. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 02. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 03. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 04. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 05. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 06. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 07. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 08. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 09. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 10. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 11 Sukles. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 12. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 13 Tarmula. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 14 Tarmula. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 15 Tarmula Salumäe. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 16 Tarmula Salumäe. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 17 Tarmula. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 18. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 19. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 20 Tarmula. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 21. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 22. Merilin Kaustel-Lehemets Johannesepäev toomkirik 23. Merilin Kaustel-Lehemets

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
viira
viira

Õige mees sai raha rinda! Tervist ja jaksu !

wpDiscuz