Reformierand on populaarseim erakond kuni 35-aastaste hulgas

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Reformierakond oli detsembris sarnaselt novembriga populaarseim vaid kuni 35-aastaste Eesti inimeste seas, vanemate kui 35-aastaste inimeste hulgas on jätkuvalt populaarseim Keskerakond, selgub BNS-i tellitud TNS Emori erakondade toetuse uuringust.

Kuni 35-aastastest inimestest toetas Reformierakonda 23,5, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 22,6, Keskerakonda 18,9, Vabaerakonda 16,3, IRL-i 7,8 ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 6 protsenti.

Vanuses 35-50 aastat oli 21,5 protsendiga napilt populaarseim Keskerakond, järgnesid Reformierakond 21, SDE 15,2, Vabaerakond 12,7, EKRE 12,3 ja IRL 11,2 protsendiga.

Vanemate kui 50-aastaste seas toetas Keskerakonda 32,4, Reformierakonda 18,9, Vabaerakonda 14,5, EKRE-t 13,8, SDE-d 11,2 ja IRL-i 6,8 protsenti.

Kokku küsitles TNS Emor 9.-16. detsembrini vastajate kodudes ja veebiintervjuude teel 967 valimisealist inimest vanuses 18-74 aastat, neist 434 kodudes ja 533 interneti teel. Reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Selline andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil. Detsembris oli "ei oska öelda" osakaal 14 protsenti, mida on üheksa protsendipunkti võrra vähem kui novembris.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Loogiline veel
8 aastat tagasi

Hea märk on ka see, et “ei oska öelda” on vähenenud. Loodame, et nii läheb ka edasi. Inimesed viitsivad mõtelda.

Loogiline
8 aastat tagasi

Reform ja sotsid on niisiis tulevikku suunatud pilguga erakonnad, kui noorte hulgas populaarseimad (üks parempoolsema, teine vasakpoolsema eelistusega noortele). Nende populaarsus just noorema rahva hulgas on hea märk, et Eesti ei jää paigal tammuma.

500 aastane!
8 aastat tagasi

Ma olen 500 aastane ja toetan kaaaa reformivargaid veel 500 aastat ja rääkige mulle mis tahes, Taavi koos reformierakonnaga on messias, süütan talle kirikus küünla ja geidele kaaa ja ka moslemitele ja neile kolmikliidu parteilastele, kes hääletasid 14 aastastega seksimise lubamise eest. Järgmisena paluks teilt seadust, mis lubaks mul oma palja kortsus peega mööda tänavaid käia ja kõiki pandavaid panna….. elagu seksrevolutsioon! Palgad palun hoida Hiina tasemel, et lollid noored siit Soome päkkade pladinal põgeneks ja ikka teid kiidaks me pühad reformioravad! (väike soovitus ka. Keerake see haridus ikka veel rohkem pekki, siis need lollid noored on kirjaoskamatud ja ei… Loe rohkem »

Heldur
8 aastat tagasi

Varsti jõuame aega, kus on ikka seesama pealkiri. Ref on kõige populaarsem… alla 2-aastaste seas. Aga ikka saab peakirja ära teha.

Tont.
8 aastat tagasi

Aga las kriminaalid kaklevadki omavahel -on vàhemalt ,mida lugeda. Ning asi kàib seni,kuni pole moslemeid,kultuurselt. Kuigi vòib-olla just nemad on kultuursemad. Ja kiiremad,nagu nàiteks mònigi kord Iraagis. Põmm- ja juba ongi mòni tùùp vòi pool suguvòsa allahhi juures. ?

70+
8 aastat tagasi

Ma üle 70-e, aga keskerakonda ei hakka kunagi toetama, kriminaalne kamp.
Häbi teevad sellised toobalid Eestile.
Toetan Reformierakonda!

to 22.11
8 aastat tagasi

Pipart neile keele peale?,ent Tall.tv uudised edastasid majanduse kohta objektiivset teavet.

normaalne
8 aastat tagasi

ongi toetada oma rahakotti ja seda kohta,kust mulle sinna tiksub,*kuigi igast erakonnast on vaja välja sortida vaid neid,kelle soov isamaad teenida on auasi

M50+
8 aastat tagasi

Ma olen normaalne.

N50+
8 aastat tagasi

Ja ikkagi toetan reformierakonda.