Statoili tankla hakkas pirukaid küpsetama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_2873Uuemõisa statoilis on uus küpsetusahi. Foto: Arvo Tarmula

Statoili Uuemõisa bensiinijaamas saab detsembrist värskelt küpsetatud saiu. Päris värsked need küll ei ole, mitmesuguse täidisega pirukad valmivad vabrikus, Uuemõisas pannakse toored pirukad ahju, kus valmib neist mõnus soe suutäis.

Uuemõisa Statoili juhataja Anne Järv ütles, et spetsiaalse retsepti alusel valmistatud pirukaid on Uuemõisas müüdud napid kaks nädalat, kuid juba on nende järele tekkinud nõudlus. Järv ütles, et inimesed ostavad aina rohkem toitu kaasa.

Kõige populaarsemad on liha-, viineri- ja suitsukanapirukad. Pakutakse ka agusaid pekaani-, vanilli-, kohupiima- ja minipähklisaiakesi, moosi- ja õunapalle ning juusturulle. Toote nimi ütleb, mis komponent pirukale maitse annab, kuid täpsema reptsepi eelistas juhataja saladuseks jätta.

Moodne ahi on niisutussüsteemiga, mis on vajalik pagaritoodete värskuse tagamiseks. „Küpsetaja ülesanne on pirukad ahju panna ja välja võtta, ülejäänud töö teeb asjakohaselt seadistatud ahi,” selgitas Järv. Ta lisas, et kõik teenindusjaama töötajad on teinud läbi koolituse Eesti Pagaris, et pirukad näeksid head välja ja maitseksid veel paremini.

Statoili turundusdirektori Diana Veigeli sõnul haarab iga neljas ostja kaasa sooja saia või piruka. Kuna Tallinnas ja Harjumaal prooviprojektina käivitatud pagaritoodete müük ületas ootusi ning kliendid võtsid uued ja värskelt valmistatud tooted soojalt vastu, otsustati hakata neid pakkuma ka teiste maakondade klientidele, teatas Veigel kirja teel.

Läänemaa ainus Statoili teenindusjaam asub Uuemõisas. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karuott
8 aastat tagasi

aga kõrts, kirik ja lõbumaja?

sinna
8 aastat tagasi

võiks nüüd ridala vallaviletsuse ja haapsalu linnaviletsuse sotsosakonnad üle viia ja ka supiköögi seal avada, ka saun poleks seal paha mõte

juss
8 aastat tagasi

Nii on! Telefon pole telefon ja Statoili tankla pole tankla! Õnneks on automaattanklad!