Lihula mõis pandi särama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

9db9e446-5446-4ad5-9118-904578b78ca5Lihula mõisahoone jõulutulede säras. Foto: Liset Kuusik

Detsembri alguses palistati Lihula mõisahoone sissekäigu esisel neli sammast tihedalt jõulutuledega. Tulede sisselülitamisel löövad sambad kuldkollakalt helendama. Jõuluvalguse kumas värvub mõisa sein ja muruplats samuti mahedalt kollaseks.

Taolist lahendust kasutatakse Lihula mõisas esmakordselt. Idee autoriks oli Lihula valla majandusnõunik Rein Kruusmaa, kelle sõnul peaks lahendus peletama pimedal ajal tekkivat kaamost. Mõisahoone jääb tulede särasse ka jaanuaris. „Ei ole kokku lepitud kindlat kuupäeva, mil kaunistused maha võtame,” ütles Kruusmaa.

Lihula vallavalituse pressiesindaja Kristi Märki sõnul on mõisa kohta tulnud üllatavalt palju positiivset tagasisidet. Kolme päevaga oli mõisast tehtud pilt Lihula valla Facebooki lehel kogunud üle saja meeldimise. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võõravõimu
8 aastat tagasi

ülistamine, sinna raha jätkub

väikluse tipp
8 aastat tagasi

700 aastat anti eesti talupojast pärisorjale mõisa tallis peksa. Nüüd ta paneb sellele mõisale tuled külge ja tunneb et on kuningas.

valgus
8 aastat tagasi
Reply to  väikluse tipp

Sul on mikroskoopilise ajuga isendi arusaamine.