2

Linnamäe sai poole suurema poe

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neljapäeva õhtul pakuti Linnamäe poe külastajatele torti, tähistades sellega poe juurdeehituse lõplikku valmimist.

Laienenud Linnamäe kaupluses on müügipinda varasemast poole rohkem — 130 ruutmeetri asemel 230. „Täitsa suure poe moodi,” ütles Haapsalu Tarbijate Ühistu esimees Raimond Lunev.

Linnamäe kaupluse juhtaja Heili Limbaku sõnul on ostjate hinnang laienenud kauplusele olnud ainult poistiivne, kuigi nii ostjatel kui ka müüjatel tuli kaupade uue asukohaga harjuda.

Haapsalu Tarbijate Ühistu kaubandusdirektori Piret Rüütli sõnul tähendab suurtem kauplemispind ka suuremat kaubavalikut. „Kaubagrupid on samad mis ennegi, küll aga on iga tootegrupi sortiment laienenud,” ütles Rüütel ja viitas näidet tuues varasemast hulga pikemale vorstikülmikule. 

Kaupluse juurdeehitus koos sisustusega läks maksma 270 000 eurot. Kolimine ja kõigi kaupade õigetele riiulitele sättimine võttis aega kaks nädalat. „Täna võib öelda, et pood on valmis, kaubad õigetel riiulitel ja hinnad juures,” ütles Rüütel neljapäeva õhtul.

Nii Rüütli kui ka ühistu esimehe Raimond Lunevi sõnul polnud kauplus kolimisperioodil päevagi kinni. „Linnamäe inimesed olid tohutult heatahtlikud, elasid kolimise üle ja teinud segaduse pärast etteheiteid,” ütles Rüütel.

Linnamäe kaupluses on neli töötajat ja pood on lahti kõigil nädalapäevadel. Heili Limbaku sõnul ostavad kohalikud peamiselt piima-leiba-saia. „Kui linnas vaadatakse näiteks juurvilja puhul, et oleks kodumaine, siis siin pigem hinda,” selgitas ta.

Suvel lisanduvad kaupluse juhtaja sõnul kohalikele ostjatele ka Roostale randa sõitjad.   

Haapsalu Tarbijate Ühistul on kokku 10 kauplust, millest neli asuvad linnas ja kuus maal. Risti, Taebla, Palivere ja Parila kauplust on ühistu juba varem laiendanud.

„Maakaubandust arendab ainult ühistute süsteem, üksik väliskett maale ei tule,” ütles Lunev.

Piret Rüütli sõnul ostetakse maapoodidest rohkem igapäevast toidukraami ja esmatarbekaupu, linnas aga gurmeekaupu. „Küülikut ja kalamarja pole mõtet maapoodidest otsida,” selgitas ta.

Fotod Arvo Tramula

Linnamäe kauplus01. Tarmula Linnamäe kauplus02 Lunev. Tarmula Linnamäe kauplus03. Tarmula Linnamäe kauplus04 Rüütel Lunev. Tarmula Linnamäe kauplus05. Tarmula Linnamäe kauplus06. Tarmula Linnamäe kauplus07. Tarmula Linnamäe kauplus08 Piret Rüütel Heili Limbak. Tarmula Linnamäe kauplus09 Raimo Aasa Raimond Lunev. Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Gen.
Gen.

See on kùll hea uudis.Ja koht on veel parem. Mina paneks ristmikule yldse tòkkepuu- kes midagi ei osta,see edasi ei saa. Ja tasuta vòiks kaasa anda piirkona salaviina mùùgipunktide kaardi. ?

igal oma tase
igal oma tase

on ikka naljamees. Nii huvitavad mõtted.

wpDiscuz