Kullamaa vallavanem Jüri Ott: Miks mitte maakonna-suurune vald?

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jüri Ott (2)

Kullamaa vallavanem Jüri Ott ütles Lääne maavanema Neeme Suure mõtte kohta kaaluda maakonna liitmist üheks omavalitsuseks, et ühtegi ideed ei tasu kõrvale heita. Arvo Tarmula foto

„Miks mitte. Võib-olla on see õige, kui arvestada meie pisikest rahvaarvu. Kas on ikka mõtet hoida küla-mõõtu valdasid,” arutles Ott.

Maakonna-suuruseks vallaks liitumine peaks Oti arvates olema vabatahtlik.

„Lõpptulemus võiks olla suur ja tugev vald, kus läheb elu paremaks, või ei lähe ta vähemalt halvemaks,” ütles Ott.

Ott ütles, et Kullamaa vald pole seni näinud põhjust liitumisega kiirustada, sest kõik eluks vajalik on kohapeal olemas, liitumine aga võiks ohustada näiteks keskkooli püsimajäämist.

Lääne maavanem Neeme Suur tahab lisada liitumiskõnelustele uue mõõtme – üks maakond, üks omavalitsus koos osavaldadega. Selle kasuks räägib ka käimasoleva haldusreformi suund, kus on soovituslikud 11 000 elanikuga omavalitsused.

Praegu on suurem osa Läänemaa valdu alustanud liitumiskõnelusi ühe või mitme omavalitsusega. Käib kaalumine, kas teha Põhja- ja Lõuna-Läänemaa vald, kas minna ise üle maakonna piiride Pärnu-, Rapla- ja Harjumaale või anda osa Läänemaast naabritele ära.

Liitumiskõnelused Läänemaal

• Haapsalu ja Ridala on otsustanud kõnelusi alustada.
• Nõva ja Padise Harjumaalt peavad kõnelusi.
• Nõva, Noarootsi, Martna ja Kullamaa said Lääne-Nigulalt ettepaneku alustada kõnelusi. Ettepaneku on vastu võtnud Nõva ja Martna. Noarootsi ja Kullamaa ei ole veel vastanud.
• Pooleli on Lihula ja Hanila kõnelused Koonga ja Varbla vallaga Pärnumaalt.
• Lihula tegi Kullamaale ja Martnale ettepaneku alustada kõnelusi. Martna on ettepaneku vastu võtnud, Kullamaa pole otsustanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jah..
8 aastat tagasi

Ilmselt on kõik juba nii p…., et päästab vaid suur omavalitsus. Elagu kolmas eesti.

Teeme.....
8 aastat tagasi

suure OV, siis on veel segasem ja arusaamatum. Elagu Linda Jüri ja Einar

nonoh
8 aastat tagasi
Reply to  Teeme.....

jäta einar rahule, tema on valla õnnistus

Milles
8 aastat tagasi

seisneb kodanike elu paranemine? Muidusööjate hulk vallavalitsuses kasvab, maksumaksja koormus tõuseb ja ongi kõik. Olen tihti vallas asju käinud ajamas. Tihti tühja ses ametnikku pole kohal ja keegi ei tea kus ta on või kutsutakse telefoniga kohale.

tubli,
8 aastat tagasi

Jüri ei karda karuga ka võidelda, tubli Jüri

mõmm
8 aastat tagasi
Reply to  tubli,

Jüri ongi ju OTT, otse tootjalt tarbijale

Valhalla
8 aastat tagasi

Miks on vaja vallavalitsuse elu paremaks muuta!?
Inimeste elu peab paremaks minema!!

Suures liitmise
8 aastat tagasi

….tuhinas vòite pàrast avastada,et kohalike asjade ùle otsustavad varsti kauged linnahàrrad,kel vòib olla mònest asjast hoopis erinev arusaam. Ning enne kohalikesse teedesse- koolidesse kulub raha keskustesse. KAS see ikka on sama hr Ott,kel oli neti andmetel kunagi Tallinnas korteriàri ning kes alles aasta tagasi kirjutas,kui hea on ise otsustada ?

einoh
8 aastat tagasi

ometi midagi mõistlikku Ottilt

PinkPlonk
8 aastat tagasi

Siis ongi tagasi minek – maavalitsusesse – osakonnad, maakonna rahade jagamine, igat sorti spetsialiste tuleb ametisse, asetäitjaid, osakondade juhatajaid, aru andmas käiakse pealinnas, milleks ? Milleks maavalitsust ja maavanemat üldse vaja on ?

Ahv
8 aastat tagasi

Mis mõte sellel vallal siis üldse on. Olgu maavalitsus ja kogu moos.

Ja milles seisneb vallavalitsuste elu paremaks muutmine? Suhtkoht milleski.