Tänasest on talverehvid kohustuslikud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Autoremonditöökoda. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

rehv vahetus auto töökoda

Tänasest, 1. detsembrist tuleb sõidukitel kasutada talverehve.

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse juht Hannes Kullamäe selgitab, et hoolimata plusskraadidest tuleb autojuhtidel harjuda ümber talvisemate sõiduvõtetega, et üleöö maha sadanud lumi või hommikune jää ei tuleks ootamatult ega tooks kaasa õnnetusi.

„Hommikul on teed üsna libedad, eriti metsvahelised maanteed, mistõttu tuleb varuda sihtpunkti jõudmiseks rohkem aega ning valida teeoludele vastav sõidukiirus – ootamatuste vältimiseks pigem aeglasem. Kindlasti tuleks hoida suuremat pikivahet,  hoiduda järskudest ja hoogsatest manöövritest. Ohutu sõidu tagamiseks tuleks puhastada hoolikalt aknad jääst ning veenduda, et tuled oleksid korras,“ ütles Kullamäe.

Eestis on talverehvide kasutamine kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Rehvil ei tohi olla läbivaid vigastusi – mõrasid ega torkeid. Rehvi mustri sügavus peab olema vähemalt 3 mm.

Helen Uldrich
Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
konrad
8 aastat tagasi

Kus on hommikul teed libedad? Lääne maakonnas pole ühtegi teed, kus hommikul on libe ja seda vähemalt nädal aega veel. Pühapäevaks tõuseb temperatuur +8 kraadini ja peab panema talverehvid alla.
Vot ei pane. Ma ei ole nii rikas, et iga paari aasta tagant uued naelkummid ostan.
Praegu naelkummidega sõitmine lõhub asfaltteed ja naelad kuluvad või tulevad välja. Mõned aastad tagasi pikendati seda aega kuni 15 detsembrini.
Mis nüüd siis lahti, et ei või?

juss
8 aastat tagasi
Reply to  konrad

Jutt on talverehvidest, mitte naelkummidest! Kellelt sa juhiloa ostsid?