Laskurid jagasid maakonna meistritiitleid

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

23371489825_405a61a0f2_hPärast liidritulemuse laskmist oli Triin Kuusikul mahti ka kohalike uudistega tutvuda. Foto: Grete Sammal

Kolmele nädalalõpule jaotatud laskmise Läänemaa meistrivõistlusel jagati välja 12 medalikomplekti.

Püssilaskmises tulid kahekordseteks Läänemaa meistriteks Eva-Liisa Saag ja Kristjan Tiitsma. Saag kogus lamades 30 lasuga harjutuses 300 võimalikust 281 silma. Esimeses kahes seerias kogus ta 95 punkti. Viimane oli tagasihoidlikum 91 silmaga seeria. Teise ja kolmanda koha noppisid Lääne maleva naised Küllike Sinisalu ja Marelle Ira vastavalt 279 ja 278 silmaga.

Meeste hulgas krooniti maakonna meistriks Kristjan Tiitsma 287 silmaga. Ta edestas hõbeda saanud venda Marttenit kahe silmaga. Kolmas oli hiljuti Eesti meistriks tulnud Silver Loorens, kes kogus samuti 285 silma. Sama arvu punkte kogunud poiste paremusjärjestuse määras eelviimase seeria tulemus, mis oli kolme punktiga Tiitsma kasuks. Harjutuse päeva parima tulemuse lasi hoopis väljaspool arvestust võistelnud Kaiu laskurklubi esindaja Markel Mägi 289 silmaga.

Teine püssiharjutus kujutas endast kolme 10 lasuga seeriat, kus seerias lasti vastavalt põlvelt, lamades ja püsti laskeasendist. Nii nagu lamadeslaskmises nii näitasid ka siin täpseimat silma Saag ja Kristjan Tiitsma. Saag võitis tänavuse teise meistritiitli tulemusega 255 silma, talle järgnesid Marelle Ira ja Siiri Tamm.

Kui lamadeslaskmises võitis Kristjan Tiitsma venda Marttenit napilt kahepunktise eduga, siis 3×10 laskeharjutuses oli tema võit mäekõrgune. Tiitsmad kogusid vastavalt 271 ja 263 silma. Kolmandaks jäi Kristjan Kruusing 257 silmaga.

Sportpüstoliharjutuses, kus esmalt lasti 20 lasku ringmärki ja järgmised 20 lasku siluetti, näitas parimat tulemust Raal Kurus, kes kogus 384 silma. Teine oli lasketreener Mati Seppi ja kolmas Elari Tahvinov, kes kogusid vastavalt 363 ja 362 silma. Oma õpilast ühe silmaga edestanud treeneril jätkus Tahvinovile vaid kiidusõnu. „Üllatas, tõesti üllatas,” ütles Seppi.

Naiste hulgas võitis Triin Kuusik 380 silmaga. Teine oli Kerli Neljas 360 ja kolmas Grete Sammal 359 silmaga.

Õhupüstolist lasid mehed 6×10 lasku, millest läksid maakonna meistrivõistluste arvestusse esimesed neli seeriat. Täpseim oli Arles Taal 384 silmaga, talle järgnesid Kaur Kuurberg 368 ja Elari Tahvinov 364 silmaga.

Naiste esikolmiku moodustasid Triin Kuusik 364 silmaga ja Kerli Neljas ning Kaidi Saarna, kes mõlemad lasid 361 silma.

Õhupüssist laskmisel ei olnud vastast Marek Tammele, kes kogus 40 lasuga 385 silma. Teine oli Kristjan Tiitsma 382 ja Kristjan Kruusing 369 silmaga.

Olümpiakiirlaskmise ja vabapüstoli 30 lasu harjutuse võitis Seppi.

Peakohtunik ja korraldaja Mati Seppi jäi osavõturohkusega rahule. „Ka vanemad kaitseliitlased tulid kohapeale ega lasknud seda võistlust koolipoiste paraadiks muutuda,” sõnas Seppi. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments