5

Martna kaalub täna läbirääkimisi Lihula ja Lääne-Nigulaga

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Martna uus volikogu (8) Ene Pallas Arvo Tarmula

Martna vallavolikogu esimees Ene Pallas. Arvo Tarmula foto

Martna vallavolikogu otsustab täna, kas võtta vastu Lihula ja Lääne-Nigula valla ettepanek alustada liitumisläbirääkimisi.

„Kui pannakse ette kriteeriumid, siis tuleb neist lähtuda. Kui tuleb ühineda, siis peab läbi rääkima, kuidas seda teha,” nentis Martna vallavolikogu esimees Ene Pallas.

Lihula on teinud Martnale ettepaneku alustada läbirääkimisi eesmärgiga moodustada uus vald kuuest omavalitsusest. Need on Lihula, Hanila, Koonga, Varbla, Martna ja Kullamaa.

Lääne-Nigula on teinud Martnale ettepaneku alustada läbirääkimisi eesmärgiga moodustada uus vald viiest omavalitsusest. Need on Lääne-Nigula, Kullamaa, Martna, Noarootsi ja Nõva.

Ene Pallas ütles, et põhimõtteliselt võib kõne alla tulla ka valla poolitamine, nii et Martna lõunapoolne osa jääks ühe ja põhjapoolne osa teise omavalitsuse alla. Piiriks saaks Liivi jõgi.

Pallas märkis, et mõistlik on korraldada uus rahvaküsitlus, sest eelmisel küsitlusel pooldas rahvas Ridalaga ühinemist. Nüüd on Ridala alustamas läbirääkimisi hoopis Haapsaluga ja läbirääkimised Martnaga pole alanud, kuigi neid on otsustatud alustada.

Kui Martna vallavolikogu võtab täna vastu otsuse Lihula ja Lääne-Nigulaga läbirääkimisi alustada, hakkavad seda tegema Ene Pallas, vallavanem Tiiu Aavik ja volikogu aseesimees Halja Veersalu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tabula
tabula

Kas maavanem ka midagi teeb?
Oodata,kuni kõik on üks ühine maakond ,enne kui asjad järjest jaburamaks lähevad…….(Kui suured Soomemaal vallad on?)Milline erakond sellise otsuse julgeks vastu võtta?Aga las siis mängivad valdadega,kui riik selle eest hästi maksab.Tulusamat raha paigutamise kohta ei leita või?

kunagine kohalik
kunagine kohalik

unistage edasi 2017 kohustuslik liitumine,enne seda vaevalt Martna tegelased (vald) kellegiga liitub. kes annaks oma rahapaja lihtsalt niisama ära. hea elu ju niisama,palk tiksub.hüved millised.800+ eurikut taskus igalühel.mitte miskit ei pea tegema ju 🙂

paliverelane
paliverelane
Milleks meile selline trööstitu kolgas , nagu seda on Martna ? Sõitke korraks Kirnast ja Martnast läbi ja te näete , kui ahastamapanevad need tondilossid valla keskuses on ! Aknad on ” majadel ” laudadega kinni löödud , kõik on ümberringi räämas ,Kirnas sama lugu . Andke mulle andeks , aga selline on minu arvamus . Igal juhul olen vaesemate ja rikkamate valdade ühinemise vastu ! Minul on selline tulevikuvisioon , et ilmselt on meie, Lääne -Nigula vallavanemal ainult need suured rahanumbrid silma ees , mida ühinemise eest pakutakse ! Tema läheb siis , kui asi nihu läheb ja supp… Loe rohkem »
Arvi
Arvi

Mulle meeldiks Kullamaa, Märjamaa ja Vigala vald keskusega Märjamaal.

Inda Mölder
Inda Mölder

Rõudest jääb Lääne-Nigula ikka väga kaugeks.Rõudest käib rahvas rohkem Lihulasse.

wpDiscuz