Kui välislähetus algab õhtul, kas peab maksma ka selle päeva eest päevaraha?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Adria_Airways_Airbus_A319_KvW

Lugeja küsib: Kui välislähetusse suunduva isiku lennuk väljub 20.45 Tallinnast, kas peab arvestama päevaraha ka selle päeva eest, millal lennuk väljub?

Vastab tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Ülle Kool: Töölepingu seaduse kohaselt reguleerib töölähetusega kaasnevate kulude hüvitamist ja välislähetuse päevaraha tingimusi ning miinimummäärasid Vabariigi Valitsus oma määrusega. Valitsuse määruse „Töölähetuse kulude hüvitiste maksmise kord ning välislähetuse päevaraha alammäär, maksmise tingimused ja kord“ § 4 lg 2 kohaselt makstakse välislähetusse väljasõidu päeva eest päevaraha, kui välisriiki suunduv sõiduk väljub hiljemalt kell 21.00. See tähendab, et olukorras, kus lennuk väljub 20.45, on tööandjal kohustus maksta päevaraha. Kui aga lennuk väljuks näiteks 22.45, siis selle päeva eest päevaraha maksmise kohustust ei ole.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
akla
8 aastat tagasi

Kui viimitakse öösel hotellis peaks see võrduma tööl viibimisega!